Anlaşmaya göre belediye işçilerine önümüzdeki 3 yıl için yüzde 12-13 oranlarında artış yapılacak.
Didim Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında bir aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde sonuca varıldı. Didim Belediyesinde yapılan Toplu sözleşme imza törenine Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Karaoğlu ve Süleyman Böcü ile DİSK Genel İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ahmet Kansız, Şube Sekreteri Uzay Kocabaş ile işyeri temsilcileri katıldı.
Toplu sözleşme öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 1aydır süren toplu sözleşme görüşmelerini tamamladıklarını ve çalışanların haklarını verdiklerine inandığını belirterek, “Biz göreve ilk geldiğimizde evimizin içini temizleyeceğiz dedik ve ilk etapta çalışanların borçlarını ödedik. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Çalışanlarımız da bunun karşılığında işlerini yerine getirdiler ve Didim’in çehresi değişti. Biz işçilerimize güveniyoruz ve bu gün onların temsilcileri de onları en iyi şekilde temsil ettiler. Biz DİSK ile çalışmaktan mutluyuz. Biz işçilerin haklarını koruyan ve haklarını en iyi şekilde arayan sendikayla da çalışmaktan dolayı memnunuz” dedi.
Başkan Kamacı, 2009 seçimlerinde belediye de var olan işçilerle çalışmaya devam edeceklerini açıkladıklarını anımsatarak, “Geçen sürede işçilerimiz gördü ki bir yine onlarla çalışmaya devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Biz işçilerimizi kimseye peşkeş çekmedik, taşeronlaşmaya karşıyız ve karşı da olduk. Sizlerle 2 sene daha beraberiz ve yaptığımız iyileştirmelere sizlerin hepsi hak ediyor” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu da, bu yıl sözleşmenin 3 yıllık yapıldığını belirterek, “2014 yılında seçimler var; Önümüzdeki seçimlerden sonra oynanacak bir oyuna izin vermedik. İşçilerimiz ve belediyemize hayırlı olsun” dedi.
DİSK Genel İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ahmet Kansız ise, Didim Belediyesi’nden hakları alma mücadelesi konusunda kendilerine söz hakkı bırakılmadığını kaydederek, “Belediyemiz işçilerimiz hakkını veriyor. Bize anlayış gösteren yönetimi alnımızın akıyla hizmet vermeye çalışacağız. Yeni sözleşmemiz işçimize, belediyemize ve Didim’e hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından taraflar adına yeni sözleşmeye imzalar atıldı. Anlaşmaya göre Didim Belediyesi’nde çalışan 453 işçi ilk yıl yüzde 12, ikinci yıl yüzde 13 ve üçüncü yıl ise yüzde 12 zam alacak. Alınan zammın ilk yıla oranı 8 TL, ikinci yıl 9 TL, üçüncü yıl ise 10 TL olacak. Ayrıca her işçi için 20 Kuruşla çarpılmak üzere kıdem zammı verilecek. Bununla birlikte işçilere sosyal hakları için de her yıl enflasyon oranında zam yapılacak.