Youtube'da 841 bin aboneye sahip olan ve Deep Turkish Web adlı kanalın sahipleri olan kardeşler uyuşturucu madde kullanmaya teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Peki, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen Emre ve Erdi Kızgır kardeşler kimdir?

Deep Turkish Web kanalı adı altında popüler video uygulaması Youtube'da paylaşımlar yapan Emre ve Erdi Kızgır kardeşler eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Yükledikleri her video ile milyonlarca kişiye ulaşan kardeşlerin uyuşturucuya özendirme suçu nedeniyle emniyete götürüldükleri öğrenildi.

Deep Turkish Web gözaltına alındı!

Youtuber kardeşlerin kanallarıyla ilgili yaptıkları açıklamada kullandıkları ifadeler ise şöyle; Bu kanaldaki içerikler tamamen mizah amaçlıdır. Kanaldaki içerikte bulunan kişi ve kurumların gerçek hayatla ilgisi yoktur. Hayal ürünüdür. Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 26 ilde yürüttüğü uyuşturucu operasyonunda toplamda 16 adrese eş zamanlı baskın yapıldığı da açıklandı.

Erdi Kızgır tarafından 2016'da Facebook'da mizah sayfası olarak kurulan Deep Turkish Web, ürettiği mizah içerikleriyle hem Facebook'da hem de Youtube platformunda ön plana çıkmayı başardı. Peki ya si bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten böyle bir durum söz konusu olabilir mi?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU