Deadwood'un film uyarlaması için çekimler Los Angeles'ta başladı. David Milch'in eleştirmenlerce beğenilen, Emmy ödüllü HBO serisi, beyaz perde uyarlaması ile hikayeyi kaldığı yerden devam ettiriyor.

2004 ile 2006 yılları arasında yayınlanan ve uzun zamandır ekranlara yeniden döneceği konuşulan Deadwood dizisi, HBO'nun en beğenilen dizilerinden biriydi. Uzun bir zaman yeni sezon beklentisini koruyan hayranları tarafından özlenen dizi, bu kez de beyaz perdede sevenleriyle buluşacak.

Deadwood filminin görüşmeleri 2015'te başlamış; dizinin yaratıcısı David Milch hem hayranlara hem de hikayeyle yeni tanışacaklara hitap edecek senaryosunu teslim ettiğini açıklamıştı. HBO programlama müdürü Casey Bloys senaryoyu muhteşem bulduğunu ve yönetmenlerle görüşme içerisinde olduklarını söylemişti.

Süresi iki saat olarak planlanan filmin yapımının önündeki en büyük engellerden biri, yoğun bir takvime sahip Altın Küre ödüllü Ian McShane'nin prodüksiyon için vakit yaratıp yaratamayacağı idi.

Deadwood geri dönüyor!

Serinin emektar yönetmeni Daniel Minahan'ın yönetmen koltuğuna oturacağı, serinin yaratıcısı Milch'in senaristliğini üstleneceği filmin çekimleri nihayet başladı.

Deadwood filminde, dizinin silinmez karakterleri, Güney Dakota'nın eyalet olmasını kutlamak için on yıl sonra yeniden bir araya geliyorlar. Eski rekabetler yeniden canlanıyor, ittifaklar yeniden teste tabi tutuluyor ve eski yaralar yeniden açılıyor. Bir yandan bütün karakterler de modern zamanın getirdiği kaçınılmaz değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Serinin unutulmaz isimleri Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Paula Malcomson, John Hawkes, Anna Gunn, Dayton Callie, Brad Dourif, Robin Weigert, W. Earl Brown, William Sanderson, Kim Dickens ve Gerald McRaney kadroya geri dönerken, Jade Pettyjohn da Caroline isimli yeni bir karakterle filmde boy gösterecek.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU