AK Parti Aydın 33. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Aydın Kültür Merkezi"nde yapıldı. Toplantıya Aydın Koordinatörü AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları ile belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Sadık Atay, il yönetimi olarak görevde 1 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Geçen sürede ilçe ve köylerde 2 ay süren toplantılar düzenleyerek köylerin sorunlarını dilediklerini anımsatan Atay, “Geçen süre içerisinde Genel Merkezden katılımlarla 8 haftalık siyaset akademisi programı düzenledik. Önümüzdeki süreçte de tek hedefimiz referandumdur. Bunun içinde tüm parti teşkilatları olarak çok iyi çalışmalıyız. 12 Eylül"de yapılacak referandum için 3 ay gibi bir zamanımız var. Bu süreçte CHP ve MHP asıllı veya asılsız çalışma ve iftiralarda bulunacaktır. Biz bunları hiç dikkate almadan halkımızı doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
“HALKÇILIK ETRO GÖMLEK İGYMEKLE OLMUYOR”
AK Parti"nin iktidara geldiği günden itibaren Adnan Menderes"e yapılanları yapmak isteyen zihniyetlerle karşı karşıya kaldığını öne süren Milletvekili Atilla Koç da, Aydın ve Aydın AK Parti"nin bu zihniyetle en fazla mücadelenin yaşandığı bölgede olduğunu savundu. Yapılacak referandum ve sonrasındaki genel seçimlerde de bu sürecin devam edeceğine işaret eden Koç, “AK parti olarak daha fazla çalışmak zorundayız. 8 yıldır da boynumuzu eğdirmeden bunun için mücadele ediyoruz. "Halkçıyım" deyip, etro gömlek giymekle halkçı olunmuyor. Ben ve diğer arkadaşlarımın vekilliğimiz sürecindeki mal varlıklarımız ortada. Zayıflayınca da yeni elbise almadım. Valiliğim dönemindeki elbiselerimi daralttırıp giymeye devam ediyorum. Zaten etro gömlek meselesini de biz büyütmedik; kendi yandaş basınları yaptı. Atatürkçüyüm" deyip darbecilik, ihtilalcilik yapmak bizati Atatürk"e ihanettir. Biz liderinin başına bişey geldiğinde asla önce ağlayıp, sonra da kaçanlardan olmayacağız” şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarı ve Atilla Koç"un bakanlığı döneminde Aydın"ı çok büyük hizmetlerin getirildiğine işaret eden Mehmet Erdem ise, Aydın"da politika yapmanın çok zor olduğunu öne sürdü. Aydın"daki politika anlayışının diğer bölgelerden daha farklı olduğunu savunan Erdem, “Aydınlılar her zaman iktidar partisine büyük destek vermişlerdir ama bunun karşısında da beklentileri büyük olmuştur. 2002 seçimlerinde Aydın"da 3"üncü parti olan AK Parti, daha sonra oyunu artırarak 1"inci parti konumuna gelmiştir. Bu oranda da bizlerden beklentiler artmıştır. Eski dönemlerde olduğu gibi Aydınlı bakanları arayıp işini görme dönemleri geride kalmıştır. AK Parti"nin isminde bulunan "adalet" ve "kalkınma" ifadeleri bugün yaşamın her kesimine hakim olmuştur. Biz bu doğrultuda halkımıza doğruları anlatmaya ve halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.