Söke"de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamlığı makamında tebrikatın kabulü ile başladı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Mustafa Köseoğlu ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, protokolün bayram tebriklerini kabul etti.
Tebrikatın kabulü sonrası İlçe Stadyum törenine geçildi. Stadyum töreni İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Mustafa Köseoğlu ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi tarafından halkın ve öğrenci gruplarının bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı.
Kaymakam Mehmet Demirezer, günün almam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında saygı, sevgi ve hoşgörüye vurgu yaptı. Cumhuriyetin saygı, sevgi ve hoşgörü ile güçleneceğini belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Atatürk"ün yolunda dinlenmeden yürümek için yola çıkanlar asla yorulmazlar. Genlerimizin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Cumhuriyeti daha ileriye götüreceğinden şüphem yoktur” dedi. Kaymakamı Mehmet Demirezer vatandaşlara seslenerek; “Cumhuriyeti yüceltmek için çok çalışmak ve üretmenin, toplumsal barış içinde yaşamanın sorumluluğu hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Törende Felekşan Fırat İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Kocabıyık, Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Göksel Sakal, 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Soner Uyar, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Sevda Kondugünün anlam ve önemine ilişkin şiirler okurlarken, törende Ali Rıza Efendi İlköğretim Okulu ile Söke Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
Söke"deki törenler gösterilerin ardından Cumhuriyet Bayramı stadyum törenleri askeri bando ve okulların resmigeçidi ile son buldu./ iha