Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Sağlık Bakanlığı daha önce koronavirüs hastalığı geçirmiş kişilere uygulanan aşı dozu hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Buna göre Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kararı doğrultusunda Kovid-19 geçiren kişilere iki doz yerine tek doz BioNTech aşısı yapılacak.

 

Koronavirüs geçirmiş kişilere ayrıca SMS ile bilgi verildi. Eğer ikinci doz BioNTech aşı randevusunu alan kişi daha önce koronavirüs hastalığı atlatmışsa Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci doz randevularının iptal edildiğine ilişkin SMS alacak. SMS'te, "COVID-19 hastalığı geçirenler için tek doz BioNTech aşısının yeterli olacağına dair Bilim Kurulu kararı gereğince ikinci doz aşı randevunuz iptal edilmiştir." ifadesileri bulunacak.

Yapılan tek değişiklik bununla sınırlı kalmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca en son 30 Haziran'da hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanması uygulamasındaki değişikliği de duyurmuştu. Buna göre artık hastalığı geçirenler 3 ay sonra hatırlatma dozu olarak aşı olabilecekler.

Aşılar vücudumuza Covid-19 virüsü ile nasıl baş edeceğimizi öğretiyor. Yapılan araştırmaya göre BioNTech aşılarını olanlar, koronavirüs hastalığına yakalansalar dahi aşısız bir insana göre daha az miktarda virüs taşıyor. BioNTech üzerine yapılan çalışmalar sonucunda uzmanlar, “Bu sonuçlar Covid-19 aşısı olanların neden hastalıkları aşı olmayanlara göre daha hafif geçirdiğini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.