Bilim dünyasının en ünlü belgesel serilerinden biri olan Cosmos'un sunucusu olan astrofizikçi Neil deGrasse Tyson'un başı bugünlerde bazı suçlamalarla dertte. Ortaya atılan iddialara göre iki kadın Tyson'ı cinsel tacizle suçluyor.

Cosmos sunucusuna cinsel taciz suçlaması

Belgesel serisinin yapımcısı olan Fox, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Tyson iddialar üzerine uzun bir açıklama yayınlayarak iddiaları reddetti. Patheos internet sitesinde yer alan iddialarda Bucknell Üniversitesi'nden gökbilimci Katelyn Allers, Tyson'ın kendisini taciz ettiğini açıkladı. Cosmos belgeselinde Tyson'ın asistanı olarak çalışan Ashley Watson ise bilimadamının kendisine karşı uygun olmayan cinsel yaklaşımlarda bulunmasının ardından programdan istifa ettiğini ifade etti.

BBC'nin haberine göre iddiaları reddeden Neil deGrasse Tyson, internette uzun bir açıklama yayımlayarak suçlamalara karşı çıktı. Ancak Cosmos yapımcılarının kendisiyle ilgili yürüteceği her türlü bağımsız soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

Tyson aynı zamanda üç kadının da ayrı ayrı anlattığı olaylara yanıt verdi. Allers ve Watson ile ilgili olayları aynı şekilde hatırlamadığını, Allers'ten rahatsız hissetmesine yol açtığı için özür dilediğini söyledi.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU