Yıllardır yaşadıkları evlerin bedelini ödedikleri halde bugün evlerinden çıkarılmak istendiklerini belirten köylüler sorunun çözümü için AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile bir araya geldiler. Sorunun çözümü için çalışacaklarını belirten Milletvekili Mehmet Erdem, köylülerin çok ilginç bir durum ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Maalesef devletin yaptığı yanlışın faturası vatandaşa kesilmiş” dedi. 
Çine Mal Müdürlüğü’nde AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Çine Mal Müdürü Ömer Şenyüz, Çine Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Aslan, Tarım İlçe Müdürü Özkan Atıgan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ve mağdur olan Çaltı, Evciler, Karakollar, Kahramanköy, Yolboyu, Kuruköy ve Yağcılar Köyü’nü temsilen vatandaşlar katıldı. 
İlginç bir konu ile karşı karşıya olduklarını ve yaklaşık yarım asır önce yetkililerin yaptıkları usul hatası yüzünden kendilerinin mağdur olduklarını belirten köylüler, daha önce iki defa bedel ödemelerine rağmen, şu anda evlerinden çıkarılma gibi bir durum ile karşı karşıya olduklarını söylediler. Şu anda 440 taşınmaz üzerinde yaklaşık bin kişiyi ilgilendiren sorunla ilgili detaylı bir bilgi veren Köylülerin Avukatı Veysel Tetik,”Çine ilçemize bağlı Çaltı, Evciler, Karakollar, Yolboyu, Kuruköy, Kahramanköy, ve Yağcılar Köyü’nden oluşan 7 köyde 1952 yılında yapılan genel kadastro sonucunda Hazine lehine tescil harici bırakılan ya da mera niteliğinden dolayı tescile konu olmayan taşınmazlar, zaman içinde köy sınırlarının genişlemesi nedeniyle köy içinde kalmıştır. 2981 sayılı kanunun 10 B maddesi gereğince Valilere verilen yetkilerin Kadastro Müdürlüğü’ne devri ile söz konusu yapılanmaların 766 Sayılı kanun hükümlerine göre ikinci kez kadastro çalışması yapılarak İl Özel İdaresi ile şahıslar üzerine tescil işlemleri yapılmış 1989-1999 yılları arasında kadastro işlemleri kesinleşmiştir. Ancak maliye Bakanlığı’nın 2005 yılının sonunda Aydın Muhakemet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile 2981 Sayılı Yasa uyarınca dava açıldı. 1989 yılında belirlenen bedelleri Aydın valiliği Fon Hesabına yatırılmasına rağmen şu anda bu sorun çözülmezse 7 köyümüzde yaklaşık 800 kişi evsiz kalacak” diye konuştu. 
Durumdan ciddi derecede rahatsız olduklarını ve dönemin Aydın Valisi ve İl Özel İdare Müdürleri’nin yaptıkları usul hatasının bedellerinin kendilerine ödetilmek istendiğini belirten Mağdur Köylülerden Ergün Kulaç, bu sorun nedeniyle bir sürü kişinin adeta diken üstünde olduğunu belirterek Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istedi. 
Bu sorunun çözümü için çalıştığını ve hazırlanan dosyaları ilgililere ileterek bizzat takip edeceğini belirten Milletvekili Mehmet Erdem, geçmiş dönemdeki yetkililerin ciddi bir usul hatası yaptığını belirterek, “Maalesef devletin yaptığı yanlışın faturası vatandaşımıza kesilmiş. Geçmişte görev yapan valilerimiz, mera komisyonu üyeleri 2981 sayılı yasada yanlışlık yapmışlar. Sorunun çözümü için çalışıyoruz” dedi.

11.20120212140838.jpg