Bodrum"da evinin 500 metre uzağında ormanda cesedi bulunan liseli Ayten"in iki kuzeninin ifadesine başvuruldu. Genç kızın kaybolduktan sonra 3 gün boyunca 2 eski erkek arkadaşı ile sabahlara kadar telefonla konuştuğu ortaya çıktı.

BODRUM"DA “Markete gidiyorum” diyerek evden ayrılan bir daha kendisinden haber alınamayan Milas Ticaret Meslek Lisesi 3"üncü sınıf öğrencisi Ayten Kıvılcım"ın öldürülmesi olayında ilginç gelişmeler yaşandı. 7 Temmuz günü evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Ayten"in, kaybolduktan sonra 3 gün boyunca sabahlara kadar eski erkek arkadaşları ve bazı akrabaları ile telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Ayten"in telefon kayıtlarını inceleme altına alan savcılık, genç kızın evden ayrıldığı gün sabah saatlerine kadar sürekli eski erkek arkadaşları Murat Emre Eyihuylu ve Yusuf ile görüştüğünü belirledi. Ayten"in Yusuf ile gündüz başlayan telefon görüşmelerinin mesajlarla ertesi gün sabah saatlerine kadar devam ettiği belirlenirken, bu görüşmeler sırasında aynı zamanda son erkek arkadaşı olduğu ve bir süre önce ayrıldıkları iddia edilen Murat Emre Eyihuylu ile de sık sık konuştuğu ortaya çıktı.

Arkadaşını aramış

Bu gelişmeler ile Ayten"in iddia edildiği gibi kaybolduğu gün öldürüldüğü iddiası ortadan kalkmış oldu. Ayten"in telefonu kapanmadan önce son olarak aradığı numara 17 yaşındaki eski erkek arkadaşı Eyihuylu"ya aitti. Genç kızı daha önce hastanede tehdit ettiği öne sürülen ve cinayette birinci şüpheli olarak gösterilen Murat Emre Eyihuylu ise savcı tarafından alınan ifadesinde cinayet iddialarını kabul etmedi. Ayten"le bir süre önce ayrıldıklarını belirten liseli genç, Ayten"i en son kaybolmadan önce hastanede gördüğünü ve biraz sohbet ettikten sonra oradan ayrıldığını söyledi. Eyihuylu Ayten"in kaybolduğunu ve kendisinden şüphelenildiğini Milas"taki yurt müdüründen öğrendiğini belirtti.

Eski sevgili serbest

İfadesi alınan Eyihuylu serbest bırakıldı. Ayten Kıvılcım"ın telefon kayıtlarında ilginç bir detay daha vardı. Genç kızın ailesinin iddialarının aksine kaybolduğu günden sonraki üç gün içerisinde kuzenleri ve eniştesi ile de telefon görüşmeleri yaptığı ortaya çıktı. Telefon kayıtlarında kısa görüşmelere rastlanmasına rağmen Ayten"in akrabaları telefon konuşmaları yaptıklarını kabul etmedi. Bugüne kadar 24 kişinin ifadesine başvuran jandarma, Ayten"in kayboluşundan yaklaşık 50 gün sonra Ayten Kıvılcım"ın Bodrum"daki evini didik didik aradı, odasındaki bilgisayarı, kişisel eşyaları, kıyafetleri, defter kitapları ve bir çanta içerisindeki mektuplarını aldı.

Vatan