HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN 2

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN 3

AYDINPOST ÖZEL-Sağlık Bakanı Recep Akdağ Aydın'a geldi. İlk olarak Aydın Valisi H. Avni Coş'u makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, ardından Kültür Merkezine geldi. Bakan Akdağ'a, AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı Sadık Atay, Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ve çok sayıda partili de eşlik etti.
Programın açılış konuşmasını AKP il Başkanı Sadık Atay yaptı.
Başkan Atay, "Yoğun programına rağmen bize vakit ayıran bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 12 Eylül'de biliyorsunuz referandum var. Çalışmalarımız yoğun. İnşallah gerçek demokratlatın önderliğini yapan partililer olarak, Adnan Menderes'in evlatlatı olarak Aydın'dan en üst seviyelerde evet çıkartacağız. Böylece Adnan menderes'e olan vefa borcumuz da ödemiş olacağız" dedi.
AK Parti Aydın İl Teşkilatı mensuplarını bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Recep Akdağ toplantıda konuşmasına başlamadan önce partililere Başbakan Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade etti.

Bakan Akdağ, "Türkiye ciddi bir süreçte. demokrasi arzusu 1950'lerde yerine gelmeye başladı. Sizin memleketinizden çıkan insan başbakan oldu. Benim memleketimde inanılmaz sevilir. Hizmetlerine devm ettikleri bir sırada da hayatlarına son verildi. Bu çok ayıp bir olay. Bunu söylemek için AK Partili olmaya gerek yok. Kim astı onu. O dönemin askerleri. askerin kukla yargıçları. Bu kabullenilemezdi. burada sizin iradeniz önemlidir. Adnan menderes ve arkadşlarını asanlar sadece onları asmadılar. onlar aynı zamanda Türkiye yi astı. Siz oy vermeseydiniz, o başbakan olmasaydı o saılmayacaktı. Asılan milletin kendisidir. Bu mesele demokrasi meselesidir. AKP'nin değil. bakın CHP'nin bir önceki genel başkanının yaptığı açıklamayı size okuyorum. Burada Baykal ilginç ifadeler kullanmışlardır. Şimdi sen kalkıp CHP'lilerin yüzlül yapmasına anlam verebilir misiniz? Bakın CHP'liler her şey tamam da biz değişiklikle yargıya yapılan müdahaleden dolayı değişikliğe hayır diyoruz demektedirler. O zaman bu işi yakından bir irdeleyelim. Bu değişikliği kim getirdi önünüze? TBMM. Meclisle savaş veriyorum demek halkın iradesiyle mücadele ediyorum demektir. diyorlarki şimdi sadaka saraydan çıkmasın. Neden Kılıçdaroğlu ve bahçeli çok daha çoğulcu ve tarfsız bir yapıya bürünmesine engel olmaya çalışıyorlar? Çetecilerin davası sürerken arka bahçeyi kaybetmeye korkuyorlar. Onlar çetecilerin avukatlığını yapıyorlar da ondan karşı çıkıyorlar. Hukuk üstündür. Hukuku kim yapar, halk yapar, millet yapar. Anayasayı da millet yapar. Hukukçuların yapacağı milletin anayasasına göre çalışmaktır. Millet ne derse o olmalı ve o olacak! Meselenin aslı budur. 12 Eylül tarihi o nedenle önemlidir. Halkın iradesine sahip çıkması olacaktır. 60'tan bu yana hükümdarlık devam etmekte. Yüksek yargı hukuku ülkeyi çepe çevre sarmıştır. Ben Kılıçdaroğlu'nun yapacağım dediklerine inanmak ama Başbakan erdoğan'ın dediklerine inanırım çünkü oları gözümle gördüm. Sen sağlıktaki işleri eleştiriyorsun ama genel müdürlük yaparken ne yaptın? Aydınlı için ne yaptın? O zamanlardaki işleri bir hatırlayın, şimdiyi bir düşünün. Bahçeli, buradan sana sesleniyorum. Neden Aydın'a bir ağaç bile dikemdin. Sağlık bakanlığı sende değil miydi? İnsanda biraz haya duygusu olur. Hükümetin PKK ile işbirliği yaptığına dair iftiralarda bulunuyorsunuz. Alçakça. Dağdakinin ne dediğini bırak, Meclis'te ne yaptın onu bana söyle. Meclis'te anayasa oylanırken kiminle beraber hareket ettin? Milliyetçilerin kemiklerini sızlatıyorsunuz" diye konuştu.

Akdağ salondakilere, "Aydın'da 400 yatak demiştik, 500 artı 100 yataklı genel hastaneyle fizik tedavi hastanesine başlamak üzereyiz. Kadın doğum hastanesine de başladık. Hastanelerin kapalı alan miktarı 55 bin metrekare Aydın merkezde. Yeni yapacağımız hastanelerin alanı şimdiki alanlardan iki kat daha fazla olacaktır" dedi.

Bakan Akdağ yapımı devam eden Doğum Evi'nin inceledikten sonra bir sonraki programına geçti. İncelemeler sırasında Aydın Valisi H. Avni Coş'ta vardı...

Haber ve fotoğraflar: Aydınpost/Özel