Kaza, saat 00.30 sıralarında Yeşillik Caddesi'nde meydana geldi. Yolun karşısındaki otomobiline binmek için caddeye inen Gaziemir Meclis Üyesi, emekli İnsan Kaynakları Müdürü, evli ve 2 çocuk babası Hasan Toyun'a, Konak yönünden Gaziemir'e doğru giden, İsmail Hakkı Albayrak yönetimindeki 09 DK 261 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle karşı şeride fırlayan Toyun kaza yerinde öldü. Kazayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Almanya'dan gelen misafirlerini Adnan Menderes Havalimanı'na bırakırken Meclis üyesi Toyun'a çarptıktan sonra paniğe kapılıp kaçan imam Albayrak, Yeşillik Caddesi Mezarlık karşısında polis ekipleri tarafından yakalanarak Karabağlar Polis Merkezi'ne götürüldü.
Toyun'un öldüğünü haber alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol kaza yerine gelirken, Toyun'un yakınları ve çok sayıda partili sinir krizi geçirdi.

Perşembe günü mazbatasını alıp meclis üyeliği görevi resmen başlayan Toyun'un 1 gün sonra hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yarattı.

Toyun kontenjan ikinci sıradan Gaziemir Meclisi'ne girdiği belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.