19 şubat tarihine kadar sürecek seçim maratonunda başkan adaylıklarını açıklayan mevcut başkan Mehmet Gürbilek ile Ömer Günel’in iki listesi yarışırken, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından da ilçe kongresi gerçekleştirilecek.
Ege ve Bayraklıdede Mahallesi’ndeki CHP üyeleri bugün sandık başına giderek delegelerini seçti. Ege Mahallesi’ndeki seçimlerde Mehmet Gürbilek’in mavi listesi 160, Ömer Günel’in kırmızı listesi 77, Bayraklıdede Mahallesi’nde ise Mehmet Gürbilek’in mavi listesi 42, Ömer Günel’in kırmızı listesi 30 oy aldı. Bu sonuçlarla delege seçimlerinin ilk günü Mehmet Gürbilek iki mahalledeki delege seçimlerini de kazanmış oldu.
Bu arada, seçim süreci ile ilgili düşüncelerini açıklayan CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ilçe yönetimi ve mahalle temsilcilerinden demokratik bir seçim için çaba harcamalarını istedi ve delege seçimleri ile ilçe kongresinin bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesini temenni etti.
Kuşadası CHP’de Ege ve Bayraklıdede mahalleleri ile başlayan delege seçimleri aşağıdaki tarihlerde şu şekilde gerçekleşecek.
8 Şubat: Türkmen Mahallesi
9 Şubat: Alacamescit, Camiatik ve Camikebir Mahalleleri
10 Şubat: Hacıfeyzullah ve Dağ Mahalleleri
11 Şubat: Değirmendere, Karaova, Yavansu ve Kadıkalesi Mahalleleri
12 Şubat: Cumhuriyet ve İkiçeşmelik Mahalleleri
13 Şubat: Kadınlar Denizi Mahallesi
15 Şubat: Yeniköy, Yaylaköy, Soğucak, Kirazlı, Caferli ve Çınar Köyleri
18 Şusbat: Davutlar Beldesi
19 Şubat: Güzelçamlı Beldesi