Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu"nda düzenlenen programa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Kemal Yılmaz, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ağır Ceza Reisi Ali Bağbozan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, davetliler, hükümlü ve tutuklular katıldı.
E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Birimi"nin hazırladığı proje neticesinde İŞKUR tarafından kurulan Biçki-Dikiş Mesleki Eğitim Atölyesi"nin açılışı gerçekleştirildi.
Programda yaygın eğitimin çeşitli kademelerinden mezun olan 23, Mesleki Eğitim Kursları"nı bitiren 122 hükümlü ve tutukluya başarı belgeleri ile çeşitli tarihlerde düzenlenen koğuşlar arası voleybol ile futbol turnuvalarında ilk üç dereceye giren takımlara kupaları, oyuncularına ise çeşitli hediyeler verildi.
Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı açıklamada, E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu"nda hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak için yoğun bir eğitim ve iyileştirme programı uyguladıklarını söyledi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı"nın resmi kurumlarla planlı eğitim programlarını sürdürürken, diğer yandan da sivil toplum kuruluşları ile de temasa geçerek iş ve hizmet üretimi konusunda destek aldığına dikkat çeken Başsavcı Ramazan Solmaz, “Biçki-Dikiş Mesleki Eğitim Atölyesi"nde 15 bayan kursiyer eğitim görüyor. Son 6 ay içerisinde yaptığımız projeler karşılığında Türkiye İş Kurumu tarafında yaklaşık 59 bin TL tahsis edilmiş ve bunun neticesinde 5 ayrı dalda mesleki eğitim kursları açılmıştır. Bunlarla birlikte düzenlediğimiz spor, sosyal ve kültürel aktivitelerle hükümlü ve tutukluların kendisiyle barışık, kişiliğini geliştirmiş birer insan olarak ailelerine dönmelerini ve toplumla kucaklaşmalarını sağlamaya çalışılmaktadır” dedi.
Düzenlenen programın sonunda hükümlülerden Kasımpaşaspor"da oynamış biriyle pas çalışması yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, hükümlü ve tutuklulardan büyük alkış aldı. Cezaevi bahçesinde yer alan heykelleri inceleyen protokol üyeleri Komando ve Efe heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.