ÇETKODER Genel Merkezi"nin yurt geneli yaptığı ücretsiz ve gönüllü hizmetler yurt dışından takdir edilmeye devam ediyor. Toplumsal bilinçlenme, toplumsal mutabakat, toplamsal kalkınma, toplumsal barış ve uzlaşı adına yapılan tüm etkinlik ve çalışmalar Dünya milletleri tarafından övgü ve takdir ile karşılanıyor.
Hollanda"nın Rotterdam kentinde yaşayan soydaşlarımızın da katılım yaptığı törende ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş"a Çevre ve Tüketici Haklarının savunulması, korunması ve bu uğurda verilen mücadele nedeniyle ödül verildi.
Törende konuşma yapan Rotterdam Üniversitesi Öğrencileri Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Alev Üstün, “Biz Hollanda Rotterdam"da yaşayan 46 bine yakın Türk kökenli vatandaşlarız. Burada ekmeğimizi kazanıyor ve eğitimimizi sürdürüyoruz. Ailelerimiz çalışma amaçlı buralara gelmişler. ÇETKODER"in gerek ulusal gerekse uluslar arası ortamda yaptığı çalışma ve icraatlar nedeniyle gurur duyuyoruz. Göğsümüz kabarıyor. Bu nedenle burada yaşayan Türk kökenli kardeşlerimizin bir araya geldiği Rotterdam"da Anadolu kültürünü yaşatma cemiyeti mensupları ile beraber biz Rotterdam Üniversitesinde okuyan gençler birleşerek yaptığımız oylamada bu seneki ödülü ÇETKODER" e ve onun değerli genel başkanı Mustafa Göktaş"a vermeyi uygun bulduk. Başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş ise, “Esas ödül verilmesi gereken insanlar sizlersiniz. Yıllardır yurt dışında ekmek parası kazanmak uğruna vatan topraklarınızdan uzak kalarak, kendi benliğinizden, örf ve adetlerinizden, kültürünüzden kopmadan insanca, uygarca bulunduğunuz yerde yaşamlarınızı sürdürmektesiniz. Bu öyle kolay bir olay değil. Ayrıca Çevreye ve doğaya karşı duyarlı çalışmalarınızı da biliyorum. İşte şu verdiğiniz ve her yıl tekrarladığınız ödül bile bir teşvik edici, onore edici bir olaydır. Buradan bizim çalışmalarımızı görüp, takdir etmeniz bizleri şereflendirmiştir. Bu ödülü Milletim adına, mensubu olmaktan şeref duyduğum ÇETKODER adına alıyorum ve ülkeme götürüyorum. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. iha