Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Selime Ataman ve Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy"un uzun süren ikna çabaları sonuç vermedi. Toplantının sonuna doğru bir vatandaşın ikna olarak devletin istediği yerde misafirhaneyi yapmasını taraf olduğunu belirtmesi üzerine belde halkının tepkisi ile karşılaştı.
Aydın"ın Çeştepe Beldesi"nde yapılması planlanan Yabancılar Misafirhanesini beldelerinde istemeyen vatandaşlar daha önce imza kampanyası başlatmış ve bu konuda düşüncelerini dile getirmişlerdi. Ardından inşaat alanında yapılması gereken imar değişikliği için belde belediyesinin meclis toplantısı gündemine gelen konu hakkında belediye meclisi de olumsuz rapor vermişti. Konun büyümesi üzerine Aydın Valiliği bugün belde belediyesinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy Başkanlığı"nda düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selime Ataman, Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Bayındırlık ve İskan Müdür Yardımcısı Recep Coşkun ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GÜVENLİK SORUNU OLMAYACAK”
Toplantının birinci bölümünde vatandaşlara yapılacak olan misafirhane hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selime Ataman, Aydın"daki mevcut misafirhanenin yetersiz kaldığını bu nedenle Aydın"da yeni bir misafirhaneye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bu projenin Aydın Emniyeti"nin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti"nin bir projesi olduğunu kaydeden Ataman, “Sizleri temin ediyorum buraya gelecek olan yabancı misafirler hiçbir sorun çıkarmayacak. Bunlar buralarda serbest dolaşım hakkına sahip değiller. Ama bizlerde o insanları ilimizden, ülkemizden çıkana kadar insanca yaşamalarına olanak sağlamalıyız. Bu insanlar yakalandıktan sonra bütün sağlık taramalarından geçiriyorlar. Yerleşim yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bir alana yapılacak olan bu misafirhaneye gelenlerin bulaşıcı bir hastalıklı olarak buraya gelmesi mümkün değil. Ayrıca buraya yapılacak binada emniyet müdürlüğü olarak güvenlik tedbirleri alacağız. Buraya gelenler elini kolunu sallayarak gezemeyecek” dedi.

“MEMLEKETİNDEN KAÇAN ADAMDAN HAYIR GELMEZ”
Aydın"daki mevcut misafirhanelerden çekilen fotoğraflardan oluşturulan bir slaytın da izlettirildiği toplantının ikinci bölümünde vatandaşların yabancılar misafirhanesini belde sınırları içerisinde istememesinin sebepleri konusunda vatandaşlara söz verildi. Bu konuda söz alan belde sakinlerinden Hüseyin Çınar isimli şahıs, bu yatırımı beldelerinde istemediklerini dile getirerek, yatırımın hayata geçirilmesi aşamasında gerekirse kepçelerin önüne yatacağını söyledi. Yatırımın yapılacak olduğu alanın verimli tarım arazisi olduğunu bu nedenle misafirhanenin başka bir yere yapılması gerektiğini ifade eden Hüseyin Çınar, “Ben televizyonlardan görüyorum. Bu kaçaklarda her türlü olumsuzluk oluyor. Uyuşturucusu da, esrarı da. Ben bu kaçakları beldemizde istemiyorum. Zaten memleketinden kaçan adamdan hayır gelmez. İlla bu misafirhane buraya yapılacak olursa inşaat aşamasında kepçelerin önüne yatarım” dedi.
Salondaki vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği Hüseyin Çınar"ın ardından salondaki birçok vatandaş da söz alarak misafirhanenin beldelerine yapılmaması için bir çok neden sayıp, böyle bir yatırımı beldelerinde istemediklerini dile getirdiler. Vatandaşların konuşmaları sırasında sık sık araya giren Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selime Ataman, vatandaşların düşüncelerinde yanıldığını yatırımın, insanlık için ve Çeştepe için hayırlı olacağını anlatmaya çalıştılar.
Vali Yardımcısı"nın ve Emniyet Müdür Yardımcısının bir türlü ikna edemediği vatandaşlar yavaş yavaş salonu terk etmeye çalıştığı sırada Hüseyin Çınar isimli vatandaşın hemen önünde oturan Kahraman Şengül isimli yaşlı vatandaş ayağa kalkarak “Biz misafirperver bir toplumun evlatlarıyız. Atalarımız bu topraklar üzerinde onlarca soydan insanı barındırmış. Devletimiz uygun gördüğü yerde misafirhaneyi yapsın” demesi üzerine ortam bir anda gerildi. Kahraman Şengül"ü konuşmalarından dolayı tepki gösteren Hüseyin Çınar, ayağa kalkarak önündeki Kahraman Şengül ile tartışmaya başladı. Salondakiler tarafından sakinleştirilen Hüseyin Çınar daha sonra Vali Yardımcısı Celal Ulusoy"un yanı gelerek "Sayın Valim buraya bu misafirhane yapılmasın" diyerek salonu terk etti.
Vali yardımcısı Celal Ulusoy ve Emniyet Müdür Yardımcısı Selime Ataman ile diğer görevlilerin tüm çabalarına rağmen toplantıya katılan belde sakinlerinin ikna olmadıkları görüldü.