AYDINPOST HABER SERVİSİ-TV8'de Tayfun Talipoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Seçim Kervanı' programı Aydın'da çok konuşuldu.
 
Programın Aydın ayağında AKP Milletvekilli Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP 1. Sıra milletvekili adayı Bülent Tezcan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu, Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Borsa Başkanı Adnan Bosnalı ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit de konuşmacı olarak katılmıştı.
 
 
Program esnasında zor dakikalar geçiren siyasilerimizin zaman zaman kendi aralarında da tartışmaya girmeleri tepkiye yol açtı.
 
Özellikle bu tartışmaların patlak verdiği anda Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu’nun konuşmaları çok konuşuldu.
 
Aydın’ın sorunlarını temel alan konuşmasında “Aydın fevkalade güzel bir şehir bu herkes tarafından biliniyor. Ancak tam manasıyla jeotermalden, tam manasıyla, turizmden, tam manasıyla tarımdan faydalanmamaktadır. Bunda siyasetçilerin olduğu kadar bizlerinde suçu bulunmaktadır. Ancak ben yeni dönemi yeni bir başlangıç olarak nitelendiriyorum. Yeni dönemde bu sorunları yeni parlamentonun çözeceğine inanıyorum. Kuşadası en fazla turistin girdiği liman özelliğini taşımaktadır. Aydın’da 21 tane antik kent olmasına rağmen bundan Aydınlıların bile haberi yok. Tarımda istenen seviyede değiliz çünkü En verimli toprakların, en verimli suyun, en verimli jeotermalin Aydın’da bulunmasına rağmen Aydın’da bir havaalanımız bulunmamaktadır.  Jeotermalin %70 i Aydın’da olmasına rağmen istenildiği gibi faydalanılmamaktadır” diyen Başkan Dokuzlu, hararetle tartışan milletvekillerine sert çıkarak “23. Dönem parlemanto kapanmak üzere bu dönemde hiç konuşmamış 19 tane milletvekilimiz bulunmaktadır. 14 tanesi de bir kere kürsüye çıkmıştır. Bu şekilde milletvekili olmalarını istemiyoruz. Bizler Aydın’da doğan, Aydın’da yaşayan, Aydın’da kalacak olan milletvekilleri istiyoruz.  Milletvekillerimizin partilerinde önemli görevler almalarını istiyoruz. Sözü geçen milletvekilleri olmalarını istiyoruz” şeklindeki konuşmasıyla gündeme oturdu.
 
Aydınpost olarak AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu’ya bu konu hakkındaki düşüncelerini görüşmek için gittiğimizde, “Sözlerimin arkasındayım. Çok da haklıyım. Bizler Aydınlı olarak Aydın’da doğan, Aydın’da yaşayan ve Aydın’da kalacak, bizleri en iyi şekilde temsil edecek milletvekilleri istiyoruz. Konuşmayan milletvekili istemiyoruz” şeklindeki sözlerini tekrarladı.
 
Başkan Dokuzlu ile görüşme sırasında gelen bir telefon konuşmasına şahit olduk. AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu’yu konuşmalarında dolayı tebrik eden bir meclis üyesi, önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağını sorduğunda, Dokuzlu “Bulunduğumuz yerden çok memnunuz, böyle bir düşüncemiz yok” dedi.
 
Dokuzlu, “Oradaki siyasiler Aydın’daki durumu bırakıp Ankara’daki durumu konuşmaya başladılar. Zaten TV 8, Ankara’daki durumu görüşecek olsaydı Ankara’da yapardı bu programı. Milletvekillerine Aydın’ın sorunları için nasıl çözüm önerilerinde bulunacaklarını biz soracaktık. Bize de nasıl milletvekili istediğimiz sorulacaktı. Milletvekilleri sağ olsun konuyu dağıttılar. Orayı siz mi yaptınız burayı biz yaptık haline dönüştü. Konu dağıldı ben de böyle bir çıkış yapmanın yerinde olacağını düşündüm” dedi.
 
Haber: Hatice Karaarslan