Son yılların popüler türü Battle Royale fırtınasına yeni bir ek de kısa bir süre önce Call of Duty serisinden gelmişti. Call of Duty: Warzone kısa sürede popüler oldu ve dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanıyor.

Captain Price karakterini geri getiren çevrimiçi oyun ücretsiz olarak oynanabiliyor. Kısa sürede popüler olan oyun 6 milyon oyuncu sayısına da hızla ulaştı. Fakat bu kadar popüler olmasına rağmen oyundaki hileciler oyunu oynamak isteyenleri bezdirmeye başladı.

Oyunu oynayan birçok oyuncu normalde mümkün olmayan atışlar yapmayı sağlayan hilekarlardan ve duvarlardan ateş edilmesini sağlayan wallhack'lerden şikayetçi. Sosyal medya üzerinden şikayetlerini dile getiren oyun severler, oyunu geliştiren Activision'ı mesaj yağmuruna tutuyor. Her ne kadar Activision konuyla ilgili açıklama yapmış olsa da 50 bin kişiyi oyundan engellediğini duyursa da tepkiler dinecek gibi durmuyor. Zira engellenen kullanıcılar yeni bir kullanıcı adı alıp tekrar oyuna girebiliyor.

Activision 24 saat bu işle uğraşan bir ekip kurduğunu da açıkladı. Ancak bu ekip hilecileri ne kadar durduracak tam olarak bilinmiyor. Bilinen tek gerçek ise Call of Duty: Warzone'un hilecilerin işgali altında olduğu.