LG’nin eski parlak günlerinin hayli uzağında olduğu bilinen bir gerçek. Fakat Güney Koreli teknoloji devi henüz tam anlamıyla mobil pazardan kopmuş değil. Son dönemde orta segmentteki model yelpazesini genişleten LG, bu şekilde müşteri kitlesini tekrardan genişletmeyi planlıyor. Bu bağlamda tanıtılan son model ise LG Q51 oldu.

LG’nin yeni orta segment modeli gücünü MediaTek tarafından üretilen Helio P22 yonga setinden alıyor. Sistemini 3GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 32GB. Bu dahili depolama alanının yetersiz olduğunu düşünenler için microSD kart desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

4000 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenen LG Q51, HD+ çözünürlüğünde 6.5 inçlik ekranla geliyor. Damla çentik tasarımının hakim olduğu modelde 13MP’lik selfie kamerasına, 13MP + 5MP + 2MP’lik üçlü ana kamera modülü eşlik ediyor.

Kutudan ilk çıktığında LG UX 9 destekli Android 10 ile çalışan telefonda NFC desteği de bulunuyor.

LG titanyum ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunduğu Q51 modelinin fiyatını da açıkladı. LG Q51 fiyatı 260 dolar olarak belirlendi. Elbette telefonun Avrupa fiyatı biraz daha farklı olabilir.