Festivale Vali Hüseyin Avni Coş, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, Buharkent Kaymakamı Şehmus Günaydın, Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan festival, mehteran gösterileriyle devam etti.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Buharkent Taze İncir Festivali programında sadece eğlencenin yer almadığına dikkat çekerek, festival kapsamında incir hakkında çeşitli konferansların da düzenleneceğini kaydetti.
Vali Hüseyin Avni Coş da, “Üreticilerimiz birlik beraberlik içinde her geçen yıl ilimden de fenden de yararlanarak daha kaliteli, daha güzel ürün yetiştirmek ve değerlendirmek için gayret sarf etmektedirler. Bu festivalimizle de bu yörede yetişen ürünlerin tanıtımı konusunda yararlı sonuçlar elde edildiğini biliyoruz. İnşallah bir sonraki yıl düzenlenecek festivali birlikte hareket ederek, daha da bölgesel ve ulusal düzeye çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından düzenlenen taze incir yetiştiriciliği yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 10 üreticiden en iyi incir yetiştiricisi dalında birinci olan üretici Selim Özkan"a Vali Coş tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada dereceye giren diğer üreticilere de ödüller, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. iha