Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Huawei'nin Amerika'nın yaptırımlarından etkilenmeye başladığı yıla gelmiş bulunuyoruz. Dünya genelindeki çip krizi ile Huawei'nin TSMC'ye yonga seti üretime yasağı da eklenince Çinli firma için 2021'in pek kolay geçmeyeceği söyleniyor. Bugün de firmanın yeni amiral gemisi Huawei P50 serisi için üzücü haber geldi.

İddialara göre; Huawei P50 ailesi sınırlı sayıda üretilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen Huawei P50 ailesinin yaz aylarında satışa sunulacağı ancak çok kısıtlı bir stok ile çıkacağı söyleniyor. Bu stoğun büyük bir bölümü muhtemelen anavatanı Çin'e ayrılacak.

Android'e rakip olmak için geliştirilen HarmonyOS 2.0 işletim sistemini P50 ailesinde göreceğiz. Yine tahminlere göre Çin'de satılacak olan P50 modellerinde Android yerine HarmonyOS yüklü olacak. Avrupa pazarında ise kullanıcılara opsiyon sunulacak.



Çinli firmaya uygulanan yaptırımlar satışlara da yansıdı. Araştırma firmasının raporlarına göre; Çin'de vivo ve OPPO liderliğe koşuyor. Huawei ise zirveden gün geçtikçe uzaklaşmaya devam ediyor. Huawei Mobil Servisleri ile Google'ın eksikliğini arattırmayan Huawei'nin en kısa sürede Amerika ile anlaşmaya varması gerekiyor. Aksi durumda çip krizinin de patlak verdiği böyle bir dönemde telefon satışlarında ağır yaralar alacaktır.

Trump yönetiminden sonra başa geçen Biden yönetiminin Çinli firmalara karşı olan tutumu merak ediliyor. Ancak bu tutumu görmek ve Çinli firmalara karşı nasıl pozisyon alacaklarını izlemek için biraz beklememiz gerekecek.