Giriş seviyesi telefon pazarında rekabet giderek kızışıyor. Apple'ın iPhone SE 2020 ile büyük bir başarı kazanması rakibi Google'ı da harekete geçirdi. Marka yeni telefon modeli Google Pixel 4a'yı resmi olarak duyurdu.

Hakkın bazı bilgilerin internete düştüğü yeni model ile beraber Pixel 4a 5G ve Pixeyl 5 modelleri de duyuruldu. Ancak bu iki modelle ilgili olarak bilgi verilmedi sadece isimleri açıklandı.

Google Pixel 4a, 5.8 inçlik 2340 x 1080 piksel OLED bir ekrana sahip. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile gelen telefonda tek bir donanım seçeneği var ve depolama alanını da artıramıyorsunuz.

Telefonda ön kamera ekranın sol ust köşesine yerleştirilmiş ve delik şeklinde bir tasarıma sahip. Bu kameranın çözünürlüğü ise 8 MP. Arka kamera ise tek modülden oluşuyor ve sunduğu çözünürlük 12 MP. Ön kamera 1080p 30 fps video kayıt imkanı sunarken, ana kamerada bu değer 4K 30 fps.

Google Pixel 4a'da 3.140 mAh pil yer alıyor. Bu pilin 18W hızlı şarj desteği sunduğunu da belirtelim.

Google Pixel 4a fiyatı

Telefonun ABD fiyatı 349 dolar olarak açıklandı ve yeni model 20 Ağustos tarihinden itibaren satışta olacak. Türkiye'de Google telefonları resmi olarak satılmıyor ve muhtemelen Pixel 4a için de durum böyle olacak.