Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Gün geçmiyor ki hepimizi şok edecek bir olaya şahit olmayalım. Şimdi duyanları şaşırtan yeni bir haber ABD'den geldi. Bir ABD polis memuru, bir hırsızlık olayına müdahale ederken motorlu sandalyedeki bir adamı ölümcül şekilde vurduktan sonra görevden alındı. Tucson polis memuru Ryan Remington, olay sırasında 61 yaşındaki Richard Lee Richards'a dokuz el ateş etti.

Arizona şehrinin polis şefi Salı günü yaptığı açıklamada, olay sırasında memurun eylemlerinden "rahatsız" olduğunu söyledi. Bay Remington'ın avukatı müvekkilinin eylemlerini savundu. Kurşuna dizilerek öldürülen Richards yerel bir marketten bir alet çantası çalmakla suçlanmıştı. Pazartesi yaşanan bu olayın görüntüleri paylaşıldı. 

Hem bir Walmart çalışanı hem de polis memuru Remington, tekerlekli sandalyedeki Bay Richards'ın olay sırasında bir bıçak savurduğunu, silahı teslim etme emirlerine uymayı reddettiğini ve uzaklaşmaya çalıştığını bildirdi. Walmart çalışanına göre, Bay Richards, "Bıçağı bırakmamı istiyorsanız, beni vurmanız gerekecek" dedi.

Kameralardan gelen görüntüler yayınlandı. Görüntülerde polis memuru Remington ve başka bir memurun tekerlekli sandalyedeki Richards'ı yakındaki başka bir mağazanın girişine kadar takip ettiğini ve kendisine "mağazaya girmemesi" talimatını verdiğini gösteriyor.

Bay Remington daha sonra silahıyla öne doğru yığılan ve tekerlekli sandalyesinden düşen Bay Richards'a dokuz el ateş ediyor. 61 yaşındaki adam olay yerinde öldü.

Tucson polis şefi Chris Magnus Salı günü yaptığı açıklamada, "Bu olayda görülen ölümcül güç kullanımı, bakanlık politikasının açık bir ihlalidir. Güç kullanımımız ve eğitimimizin birçok yönü ile doğrudan çelişmektedir." ifadelerine yer verdi. "Sonuç olarak, departman bugün erken saatlerde Memur Remington'ı görevden almak için harekete geçti" diye ekledi. Tucson Belediye Başkanı Regina Romero yaptığı açıklamada, Bay Remington'un eylemlerinin "mantıksız ve savunulamaz" olduğunu söyledi. Olay şu anda Pima İlçe Savcılığı tarafından inceleniyor.