Koronavirüs pandemisi hayatımızı olumsuz anlamda etkilemeye devam ediyor. Daha önce hatırlanacağı üzere okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağı yönünde pek çok açıklama yapılmıştı. Ancak bu tarihin salgının seyrine göre değişkenlik göstermesi de hiç kimse tarafından yadırganmaz. İşte bununla ilgili olarak ortaya atılan yeni iddialar, bazı illerde okulların açılmasının erteleneceği yönünde. İsterseniz daha fazla vakit kaybetmeden haberin detaylarına bakalım.



Öğrenciler ve veliler okulların ne zaman açılacağı konusunda oldukça heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Her ne kadar okulların 31 Ağustos'ta açılacağı söylense de koronavirüs vaka sayısının son günlerde artış göstermesi, kafalardaki soru işaretlerini de arttırmaya yetiyor. Bunun yanı sıra ortaya atılan iddialar da bizlere okulların açılış tarihinin ilden ile değişkenlik gösterebileceğini söylüyor. Öyle ki, vaka sayısı 900 kişinin altında olan illerde okulların zamanında açılacağı konuşulurken, diğer iller için daha farklı kararların alınabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan okulların açılması noktasında gecikme yaşaması muhtemel iller de yavaş yavaş açığa çıkıyor. Buna göre Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara gibi illerimizde okulların henüz açılmaması gündemde. Bu illerdeki vaka durumu son kararın verilmesinde bir hayli etkili olacak gibi gözüküyor. Bakalım okullar daha önce belirlenen 31 Ağustos tarihinde açılabilecek mi? Hep beraber bekleyip göreceğiz.