2006 yılından buyana Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Şükrü Boylu, ikinci dönem de aday olduğunu açıkladı. 2006 yılında devir aldıkları bayrağı 2010 yılına kadar başarılı bir şekilde taşıdıklarını ifade eden Rektör Boylu, bu süreç içerisinde kapalı alanları yüzde 160 artırdıklarını söyledi. Bu çalışmalarda tüm ADÜ ailesinin yüreğini ortaya koyarak büüyk bir özver harcadığına işaret eden Boylu, Üniversiteler yapıları itibariyle dinamik, gelişime, değişime açık ve tercih edilir eğitim kurumları olmalıdır. Yönetimlerin demokratikliği, yapıcılığı, şeffaflığı ve bünyesinde bulunan unsurları tümüyle kucaklaşması önemlidir” diye konuştu.
Görevde bulunduğu 4 yıl içerisinde bu kriterlere uymaya çalıştığının altını çizen Rektör Boylu, bu dönem içerisinde yanlışlıkların da yapılmış olabileceğine dikkat çekti. Yaşananlardan ders alarak ve heyecanlarını hiçbir zaman kaybetmeyerek geçmiş yerine hep geleceğe baktıklarını kaydeden Boylu, “Üniversitemizin çözüm bekleyen sorunlarını çözerek, alt yapı ve donanımları önemli bir ölçüde tamamladık. Önümüzdeki süreçte de "Avrupa Üniversiteler Birliği Değerlendirme Ekibi"nin raporu doğrultusunda eksiklerimizi tamamlayıp, akademik başarılarımızı artırarak uluslar arası alanda tanınmayı hedefliyoruz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda başarılı geçtiğine inandığımız 4 yılın sonunda birlikte başaracağımız, verimli, uyumlu ve başarılarımızı taçlandıracağımız yeni bir dönem arzuluyoruz. Bu bağlamda bir kez daha göreve talibim” şeklinde konuştu.
Görevinin devamlılığının ADÜ ailesinin takdirine bağlı olduğunu kaydeden Boylu, şunları söyledi: “Bu yarışta kazanan ya da kaybeden değil; üniversitemizi ileriye taşıyabilecek kadroların görev almasının daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Seçim sürecinin sağlıklı geçmesini, akademik ve etik değerlerin korunmasını temenni ediyorum. Karşılıklı saygı, sevgi, güven, paylaşımcı, dayanışmacı ve yardımlaşmacı ruhumuzu, ortak paydada buluşma becerimizi ve disiplinler arası iş birliklerimizi artırmayı umuyorum” iha