Simit Sarayı"nın yerine bugün okul kantini açıldı. Simit Sarayı"nın kapanması ve kantin açılmasıyla fiyatların öğrencilerin istediği düzeye düşmesi öğrenciler arasında sevinçle karşılanarak boykot sona erdirildi.
Bilindiği gibi, geçtiğimiz ay açılan yeni binasında eğitim vermeye başlayan Adnan Menderes Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu, pazartesi günü öğrencilerin boykotuyla gündeme gelmiş, okul önünde toplanan 200"ü aşkın öğrenci, yeni binada açılan “Simit Sarayı” isimli kantinde uygulanan fiyatları protesto etmişti. Davullarla, sirenlerle, ıslıklarla ve alkışlarla gerçekleştirilen eylemde; “Saray"a değil, pikniğe gel”, “Sarayda doğmadık ki sarayda yiyelim”, “Bu fiyata pasta yerine taş yeriz daha iyi”, “Kazık değil, yemek yemek istiyoruz” şeklinde pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler, fiyatlar düşene kadar kantin boykotunun devam edeceklerini açıklamıştı.
Kampus dışında yürüyüş kolu oluşturarak okul binası önüne gelen öğrenciler, burada hazırladıkları basın bildirisini okumuştu. Bildiride ise, “Bizler öğrenci olarak sınırlı bütçelerle eğitim hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Pek çok arkadaşımız kantindeki fahiş fiyatlar nedeniyle çay dahi içememektedir. Adı simit sarayı olan kantinde çok az sayıda simit bulundurulmakta, ancak tezgahlarda bol miktarda pasta yer almaktadır. Bize adeta simit bulamıyorsanız pasta yiyin denmektedir. Boykotumuz bu durum düzeltilene kadar devam edecek” şeklinde ifadelere yer verilmişti.
Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri, bu sabah okula geldiklerinde bir sürprizle karşılaştı. Simit Sarayı"nın kapandığını ve yerine okul kantini açıldığını öğrenen öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Fiyatların öğrenci seviyesine düştüğünü ve çayın plastik bardak yerine köpük bardakta verilmeye başlandığını gören öğrenciler boykota son verdiklerini açıkladılar.