Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Son ayların en çalkantılı finansal yatırım araçlarından biri olan Bitcoin ve kripto paralar hızlı yükseliş ve düşüşleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde 64 bin bandını zorlayarak rekor kıran Bitcoin yüzde 10'luk düşüşle 55 bin 900 dolar seviyesine geriledi.

Bu düşüş sadece Bitcoin'i kapsamıyor. Ethereum yüzde 11’den fazla düşüşle 2.216 dolar seviyesine indi. Diğer altcoinlerde ise XRP (Ripple) yüzde 17 düşüş kaydederek 1,32 dolara gerilerken, Litecoin yüzde 17,53 düşüşle 262 dolar civarında işlem görüyor.



Coindesk'in haberine göre düşüşün sebepleri arasında ABD Hazine Bakanlığı'nın bazı finansal kuruluşlara 'kripto para kullanarak para akladıkları' gerekçesiyle ceza uygulayacağı söylentilerinin bulunması olduğu iddia edildi.

Son günlerde birçok kripto para biriminde yükseliş trendi görülüyordu. Coinbase'in 100 milyar dolar değerleme ile halka arz edilmesi, Bitcoin'in 65 bin bandını zorlaması ve Dogecoin'in bir haftada değerini 5'e katlaması kripto para sektöründe olumlu rüzgarların esmesine neden olmuştu.

Ancak bu son düşüşle beraber Dogecoin yüzde 26 civarında değer kaybetti. Teknolojioku olarak kripto para piyasasını takip etmeye ve sizlere en doğru, hızlı ve detaylı haberler iletmeye devam edeceğiz.