Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto paralardaki düşüş iki gündür son hız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl rekor seviyelere ulaşan Bitcoin yatırımcısının yüzünü güldürürken şimdi çakılmış durumda.

Öncü kripto para birimi Bitcoin'de yaşanan dalgalanmalar da direkt olarak diğer alt coinlere yansıyor. Bu nedenle yatırımcılar için son iki gün oldukça stresli diyebiliriz.



Bitcoin haftaya 45 bin dolar civarında başlamıştı. Bu bile hali hazırda eski performansına kıyasla düşük sayılabilecekken bir düşüş daha yaşandı. Bitcoin iki günlük satış dalgasında yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 35 bin doların altını test ediyor. Bitcoin şu anda Kasım 2021'deki rekorunun yüzde 48.3 aşağısında. Kasım 2021 döneminde rekor seviyelerde olan kripto para birimi şimdi ağır çakıldı. 

Kripto paralar teknoloji hisseleri ile birlikte ayrı orantıda düşüş yaşıyor. Analistlere göre bu da bir tesadüf değil. Son 24 saatte yüzde 8.52 düşerek 35 bin 496 dolara kadar inen Bitcoin fiyatı uzun süredir gördüğü en düşük seviyeyi test ediyor. Kasım 2021'deki 68 bin 680 dolarlık seviyeleri gören kripto para birimindeki düşüş şaşırtıcı seviyede yüksek. İşlem hacmi bakımından Bitcoin'den sonra gelen Ethereum da yüzde 14 düşüşle 2 bin 474 dolara indi. Bitcoin performansını takip etme eğiliminde olan kripto para birimi odaklı hisse senetleri de düşüş yaşıyor.