PDF formatı, dünya genelinde en yaygın kullanılan belge formatlarından biridir. Format Adobe tarafından geliştirilmiş ve tanıtılmıştır. PDF dosyalarının piyasaya sürüldüklerinden bu yana çok popüler olmasının nedeni, düzenlenemez olmaları ve tıpkı resimler gibi kolayca taşınabilir olmalarıdır.

Şimdi PDF dosyalarının bu taşınabilir özelliği bazılarınıza çekici gelebilir ama kesinlikle hepimiz tarafından sevilmiyor. PDF dosyalarınızı düzenlemeniz veya değiştirmeniz gerekiyorsa, birçok zorlukla karşılaşabilirsiniz. Aslında, geçmişte PDF dosyalarını düzenlemek imkansız olarak kabul edildi.

Artık değil! Bugün bir PDF dosyasını düzenleme için word'e nasıl dönüştüreceğinizi merak ediyorsanız, bu soruna basit ve aşırı çözümler bulabilirsiniz.

Şanslısınız ki, bu gönderide PDF dosyalarınıdönüştürmenin en iyi yollarından bazılarını listeledik, kelimeye böylece onları web'de manuel olarak aramak zorunda kalmazsınız.

PDF dosyalarını gerçekten kelimelere dönüştürmekle ilgileniyorsanız, bu yazıyı okumanızı öneririz!

PDF dosyalarınıiçin Word'e dönüştürmek için çözümler düzenleme!

PDF'yi kelimeye dönüştürmenize yardımcı olabilecek bazı dönüştürme çözümlerini burada bulabilirsiniz.

  1. Çevrimiçi PDF'den Word'e dönüştürücü aracı kullanın

PDF dosyalarını word'e dönüştürmenin en yaygın ve kullanışlı yolu, doğru çevrimiçi PDF'den Word'e dönüştürücüyü seçmektir. Pek çok çevrimiçi PDF'den Word'e dönüştürme aracı var, ancak searchenginereports.net tarafından sunulan, kolayca ücretsiz olarak pdf word'e çevirme iyi bir isim oluşturmayı başardı. Bu ücretsiz PDF'den Word'e dönüştürücünün kullanımı kolaydır ve çoğu aynı model üzerinde çalışır. Aşağıda, çevrimiçi bir PDF'den kelimeye dönüştürücü kullanırken izlenebilecek adımları listeledik:

  1. Tarayıcınızda çevrimiçi PDF'den kelime dönüştürücüye gidin.
  2. Dönüştürmek istediğiniz PDF dosyalarını seçin ve bunları aracın belirtilen kutusuna yükleyin.
  3. Besleme girdisinden sonra tek yapmanız gereken 'kelimeye çevir' butonuna tıklamak.
  4. Dosyanız birkaç saniye içinde dönüştürülür.

Word dosyasını indirebilir ve işlemi istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz. Bazı gelişmiş PDF'den kelimeye dönüştürücüler, toplu dönüştürmeleri de sağlayabilir!

  1. Kelime Dönüşüm PDF için kullanın Google

PDF dosyalarını dönüştürme diğer bir yaygın yolu kelime Google'ı kullanarak gereğidir. Google docs, bu görevde size yardımcı olabilecek, Google tarafından sunulan bir kelime işlem aracıdır. Genellikle insanlar dosya oluşturmak veya biçimlendirmek için Google dokümanlarını kullanır, ancak PDF'yi kelimeye dönüştürmede size yardımcı olabileceğini ve bunu ücretsiz olarak da bilmelisiniz. Şu adımları izlemeniz yeterlidir:

  1. Tarayıcınızda Google Drive'ı açın.
  2. Yükleme düğmesine tıklayın ve dönüştürmeniz gereken PDF dosyasını sürükleyin.
  3. PDF dosyasını Google docs ile açın.
  4. Açılan PDF dosyasını MS Word formatında kaydetmek için Google docs'taki dosya menüsünü kullanın.
  5. Yeni kelime dosyanızı masaüstünüze/başka herhangi bir cihaza kaydedin.
  1. PDF dosyalarını MS word ile word olarak değiştirin MS word

kullanıyorsanız ve bunu içten dışa doğru biliyorsanız, o zaman kesinlikle cihazınızdan PDF'yi Word'e kolayca dönüştürebileceğinizi bilirsiniz. Word'ün daha yüksek/en son sürümlerine sahipseniz, başka alternatif aramanıza gerek yoktur. İzlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Boş bir word dosyası başlatın.
  • Dosya Menüsüne tıklayın.
  • PDF dosyasını word ile yüklemek/açmak için bu menüdeki Aç düğmesini kullanın.
  • PDF dosyasının bir kopyasını oluşturmak için Word'ü onaylayın veya etkinleştirin.
  • PDF dosyasının dönüştürülmesini bekleyin.
  • Kelime versiyonundaki dönüştürülmüş versiyonu başka bir yere kaydedin.
  1. PDF'yiMasaüstü/Mobil uygulamaları kullanın PDF

Word'edosyalarınızı Word'e dönüştürmenin bir başka yaygın yolu da dönüştürücü uygulamalarını cihazınıza indirmektir. İlgili uygulama mağazanızdan alabileceğiniz yüzlerce PDF'den kelimeye masaüstü ve mobil uygulamalar vardır. Ücretsiz PDF'yi word uygulamasına indirmeniz ve onunla bir hesap açmanız yeterlidir.

Uygulamalarda, PDF dosyalarınızı Word'e ve diğer düzenlenebilir biçimlere dönüştürmenize yardımcı olacak birden çok seçenek bulacaksınız. Bu seçenek, cihazlarında PDF'yi kelimeye dönüştürmek isteyen kişiler için güvenilir ve uygundur.

  1. Adobe Acrobat ile PDF'yi kelimeye

dönüştürün PDF dosyalarınızı düzenlemek isterseniz, Adobe'yi kelimeye dönüştürmek için de kullanabilirsiniz. Adobe, size daha önce de söylediğimiz gibi, bu format fikrini ortaya atan platformdur, bu nedenle bu araçta birden fazla çözüm ve özellik bulmanız olasıdır. Bu dönüştürme işlemi çok basittir ve aşağıda yazılan adımlar size nasıl yapılacağını öğretecektir:

  1. PDF dosyasını adobe'da açın.
  2. Sağ bölmede bulacağınız İHRACAT seçeneğine tıklayın.
  3. Dışa aktarma dosyası seçeneklerinden MS Word'ü seçin.
  4. Biçimi seçtikten sonra Tamam veya dışa aktar düğmesine basın.
  5. Aracın PDF dosyanızı kelimeye dönüştürmesini bekleyin!

Bu yöntemleri ve araçları kullanarak, herhangi bir güçlük çekmeden düzenleme için PDF'yi Word'e kolayca dönüştürebilirsiniz!