Şimdiye kadar 2020’de olumlu bir şey yaşamadık desek yeridir. Henüz Nisan ayında olmamıza rağmen 2020 şimdiden insanları canından bezdirdi.

Hali hazırda dünyanın sezon finali gibi bir yıl yaşıyoruz. Tüm dünya küresel bir salgınla mücadele halinde. İşin kötü yanı salgının ne zaman nerede sona ereceğini bilen kimse de yok. Öte yandan bilim insanları küresel ısınma ile tetiklenecek farklı felaketlerin kapıda olduğunu belirtiyor.

Ekonomistler salgın bitse bile dünyayı büyük bir ekonomik krizin beklediğini söylüyor. Kısacası tüm insanlığı uzun bir süre daha zor günler bekliyor.

Tabi ki 2020’nin bizlere daha ne gibi sürprizler hazırladığını henüz bilmiyoruz. Zira geçtiğimiz gün Nijerya’da bir bölgeye meteor düşmesi sonucu 13 kişi hayatını yitirirken, onlarca evin de harabeye döndüğü belirtildi.

Elbette bazı kaynaklar bu felaketi bölgedeki maden ocağının patlamasına bağlamış durumda. Ortada bir bilgi kirliliği söz konusu. Yine de görgü tanıkları havadan büyük bir kütlenin yanarak toprağa düştüğünü ve patladığını söylüyorlar.

Hali hazırda başımıza daha ne gelebilir diye düşünmek yersiz. Zira bu yıl olası bir uzaylı istilası da gelebilir. Zaten gelmezse de uzayda hayat yok demektir.