Üç kategoride de birinciliği elde eden Nazillili öğrenciler 19 Nisanda Muğla'da yapılacak olan bölge yarışmalarına katılacaklar.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesinin Organize ettiği Aydın İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık, Kur'an-ı Kerim okuma ve ezan okuma yarışmasında her 3 kategoride de Nazilli Anadolu İmam Hatip lisesi 1.'lik aldı. Önceki gün yapılan yarışmalara Müftü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, imam hatip lisesi öğrencileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Jüri Başkanlığını Müftü Hasan Hüsnü Sula'nın yaptığı ve Aydın Merkez, Nazilli, Söke
ile Çine İmam Hatip Liselerinden 12 öğrencinin katıldığı yarışma oldukça çekişmeli geçti. Nazilli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Önder Üye Hafızlık, Erbil Ay Kur'an-ı Kerim okuma ve Yaşar Taşkıran ezan okuma yarışmalarında birincilikleri kaptırmadı. Her üç kategoride de Aydın Merkez ikinciliği elde etti. İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan yarışma yaklaşık 4 saat sürerken, yarışmadan önce bir konuşma yapan Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, öğrencilere cesaretlerinden dolayı tebrik ederek "Bu
yarışmaya katılan çocuklarımız yarın her biri o güzel sesleri ile gittikleri yerlerde görev yapacaklar. Kendilerine başarılar diliyorum. Yarınımızın güzel sesli din görevlileri olarak bu çocuklarımızı yetiştiren öğretmen arkadaşlarıma ve ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Yüce dinimiz İslamiyet, güzel sesli insanlarımızla daha da yücelecektir" dedi.
Yarışmada birincilikleri elde eden Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Aydın'ı temsilen bölge yarışmaları için 19 Nisan 2009 tarihinde Muğla'da yapılacak olan yarışmalara katılacakları öğrenildi.