Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada gündemden düşmeyen ve bugünlerde Delta ve Mu varyantıyla vakaları arttıran korona virüs salgınından kurtulmanın yolu aşı olmaktan geçiyor. İlk olarak Çin’in Wuhan adlı kentinde ortaya çıkan koronavirüse karşı birçok aşı geliştirildi.

Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci’nin birlikte geliştirdiği mrna aşısı olan BionTech aşısı ile ilgili Prof. Dr. Uğur Şahin’den bir açıklama geldi. Prof. Dr. Uğur Şahin Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların geliştirilmesinde kullanılan mrna metodunun gençleştirme üzerinde de kullanılabileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Özlem Türeci ile ortak kurucusu olduğu BioNTech şirketinin CEO’luğunu yapan Prof. Dr. Uğur Şahin zarar görmüş organların gelecekte yenilenmesini ve gençleşmeyi sağlamak için yenilenmeyi sağlayacak hücrelerin gelecekte mrna yoluyla hücrelere sızdırılabileceğini açıkladı.

İnsanlık tarihi boyunca yaşlanmanın önüne geçmek için çareler aranmıştır ve günümüzde de bilim adamları bu çareleri aramaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Alman gazetesi Bild’e konuşan Prof. Dr. Uğur Şahin BioNTech’in şu anki çalışmalarından ve gelecekte yürütmeyi planladığı çalışmalardan bahsederken yaşlanmanın biyolojik bir süreç olduğunu ifade etti. Bu sürece dışarıdan müdahale edilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Uğur Şahin deri hücrelerinin belirli faktörlerle yeniden programlanarak gençleştirilebileceğinin zaten yıllar önce bilindiğini söyledi. Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Prof. Dr. Uğur Şahin: "Bir bilim kurgu filmindeki gibi birdenbire yaşlı insanları genç insanlara dönüştüremezsiniz. Ancak belki hasar görmüş bir kalbin veya diğer hasarlı veya eski organların tamamen veya kısmen yaşlanma sürecini tersine çevirebilirsiniz. “dedi.