Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Binance Türkiye birimi bugün ilginç bir iddia ile gündeme oturdu. Mağdur Beşir Baran, Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların 4 dakika içinde yok olduğunu söyledi. Bu durum şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü Baran'ın hesabına giriş yapılması ve işlem yapılabilmesi için iki ayrı telefona kod gelmesi gerekiyor. Ancak iddiaya göre hiç bir kod gönderilmemiş. Doğrulama kodlarını almadığını iddia eden Baran, şirket hakkında soruşturma başlattı. 

Beşir Baran, avukatları aracılığı ile Mersin Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Yaptığı başvuruda, "Şirket hesabındaki paramın güvenliği sağlanamadı. Zarara uğratıldım" ifadeleri kullanıldı ve haciz talebinde bulunuldu. 

Mahkeme sürecinde bir karara varıldı. Talebi değerlendiren mahkeme, yüzde 15 teminat yatırılması şartını koştu. Baran, mahkemenin belirlediği 36 bin doları teminat olarak hesaba yatırdı. Mersin 4. İcra Müdürlüğü, Binance'ye haciz işlemi için İstanbul’a yazı yazdı. Müdürlük, talimat yazısına ek olarak Binance Türkiye’nin bağlı olduğu BN Teknoloji AŞ için 40 bankaya haciz müzekkeresi oluşturdu. Ayrıca şirketin banka hesaplarındaki paraya da el konulacak. 

Yapılanlar bunlarla da kalmadı. Şirkete ait gayrimenkul ve araç sorgusu da yapıldı. Şirket adına her hangi bir taşıt veya taşınmaz kaydına rastlanmadı.  Sorgulama sonuçlarında 14 bankada "Bizde parası yok" yanıtı alındı. Ardından şirketin binasındaki eşyalarına yönelik haciz işlemi başlatıldı.