Güney Afrikalı bilim insanları, oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor ve bu proje kapsamında Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor.

Dünya olarak, koronavirüs salgınına odaklandığımız şu günlerde gözden kaçırdığımız bir tehdit var, o da küresel ısınma.

Zira geçtiğimiz hafta bu konuya dikkat çeken Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu da (IFRC), iklim değişikliğinin etkileri ile ilgili bir rapor yayımlamış ve yayımladığı bu raporda, iklim değişikliğinin koronavirüsten daha büyük bir tehdit oluşturduğuna ve aynı hızda mücadele gerektirdiğine vurgu yapmıştı.



IFRC Genel Sekreteri Jagan Chapagain, koronavirüse karşı kısa zaman içinde bir ya da birkaç aşının kullanıma sunulmasının beklendiğini belirterek "Ancak iklim değişikliğine karşı maalesef hiçbir aşı yok" uyarısı yapmıştı.

Küresel ısınmanın çeşitli olumsuz etkileri var. Ancak bunların en başında susuzluk geliyor. Uzmanlar su talebinin 2050’ye kadar yüzde 55 artması bekliyor.

Independent'ın Euroweeklynews'e dayandırdığı habere göre, bu durumun farkında olan Güney Afrikalı bilim insanları, oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor ve bu proje kapsamında Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor. Bilim insanları bunu gerçekleştirebilmek için ise, Cape Town'un üzerindeki atmosfere büyük miktarda kükürt dioksit gazı salmayı ve bu sayede Güneş’i kalıcı olarak karartarak su kaynaklarını korumayı amaçlıyorlar.



Yine de bu çılgın proje için aynı fikirde olmayan pek çok bilim insanı mevcut. Bu projeye karşı çıkan bilim insanları ise, küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için atmosfere gaz pompalamanın iyi bir fikir olmadığını ve bu projenin iklim sistemine zarar verebilecek tehlikeli bir müdahale olduğunu savunuyor.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu proje gerçekleşirse faydalı mı, yoksa zararlı mı olur? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.