Aydın Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk meclis toplantısında, daha önce CHP'li Meclis üyeleri Ahmet Gümüş, Saadet Kavasgil, Şehnaz Bağcı, Ahmet Kızılkaya ve Sait Birlik'in istifa etmeleri ile boşalan Meclis 1. Başkan Vekilliği, Encümen üyeliği, Divan Katip Üyeliği, İmar Komisyonu, Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu, Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği, Sağlık, Spor ve Sosyal Hizmet Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.
17 Gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda gündemin ilk maddelerinde seçimler yer almasına rağmen bazı meclis üyelerinin önergesi ile seçimlerin en son yapılmasına karar verildi. Seçimler dışındaki tüm maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilirken yapılan seçimler sonucu, CHP ve MHP grubu tarafından ortak verilen önergelerle, istifa eden Ahmet Gümüş, Saadet Kavasgil, Şehnaz Bağcı ve Ahmet Kızılkaya yeniden istifa ettikleri komisyonlara seçildiler.
Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Sait Birlik'in yerine ise Sümran Ünal seçildi.
Oylamalara AK Parti ve Demokrat Parti'li (DP) üyelerin boş oy kullandığı öğrenilirken, bütün komisyon üyeleri CHP ve MHP gruplarından 16 ile 19 arasında değişen oylarla seçildiler. iha