Kuşadası Belediyesi'ne gelişi sırasında yoğun ilgiyle karşılaşan CHP Genel lideri Baykal, belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. Kuşadası'nın hem bölge, hem Türkiye hem de Avrupa için büyük önem taşıdığını belirten Baykal, "Kuşadası Belediye Başkanlığı seçimleri için türlü entrikalar yapıldı, düzenler hazırlandı. Ama sizler bu düzenbazlara gerekli cevabı sandıkta verdiniz. Kuşadası seçimlerinin sonuçları beni son derece mutlu etmiştir. Buradan tüm Türkiye'ye gerçek bir demokrasi dersi verdiniz.
Sizler M. Esat Altungün'e gerekli desteği vererek başkan yaptınız, benim de desteğim sürekli arkasında olacaktır. Sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Baykal'ın Kuşadası Belediyesi'ni ziyareti sırasında CHP Genel Başkan
Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Ankara Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da hazır bulundu.
Baykal, konuşmasının ardından belediye binasına girerek, makam odasında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile görüştü. Ziyaret sırasında Başkan Altungün, Baykal'a Atatürk'ün kabartma bir portresini hediye etti ve ardından da devraldıkları Kuşadası Belediyesi ile ilgili bilgiler verdi. Altungün, "Kuşadası son 25 yılda son derece kötü yönetildi. Ancak, sizlerin de desteğiyle bu dönem sona erdi. Bundan sonra Kuşadası'nı hak ettiği noktaya getirmek için elbirliği ile çalışacağız ve hem sizlere hem
de Kuşadası halkına layık olacağız " dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, belediyeyi ziyaretinin ardından Setur Marina içerisindeki Rota Restaurant'ta yemek yedi. Baykal, daha sonra İzmir'den uçakla Ankara'ya döndü.