İncirliov'da bayanlar adeta devrim yaptı. 128 yıllık belediyede ilk defa bir bayan hemcinslerinin de yoğun gayretleri sonucu, belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak yönetimi erkeklerden devraldı. Oldukça çekişmeli geçen seçimlerden zaferle çıkan Fadime Orbay"ın evi, adeta bayanların akınına uğradı. Seçim sonuçlarının açıklandığı andan bu yana sürekli tebrik ziyaretine gelenleri ağırlayan İncirliova"nın eli kınalı bayan başkanı Fadime Orbay, “Halkımın güvenine layık olacağım. Gece gündüz çalışıp İncirliova halkına en iyi hizmeti vermeye çalışacağım” dedi.
25 yıl önce Aydın"dan İncirliova"ya gelin gelen ve romanlara konu olacak bir hayat hikayesinin sahibi olan İncirliova"nın bayan belediye başkanı Fadime Orbay, ilçede adeta kadının direncinin ve gücünün sembolü oldu. Sıkıntılı günler yaşamasına rağmen hiçbir zaman yılmayan, ev hanımlığı ve annelik görevinin yanında yeri geldiğinde iş kadınlığına soyunan Fadime Orbay, şimdi de ilçenin birinci ismi oldu.
Yaklaşık 23 yıllık hayat arkadaşı merhum Yahya Orbay"ın hem ticari hem de siyasi yaşamında en büyük destekçisi olan Fadime Orbay, eşinin yarım kalan hayallerini tamamlayacağını söyledi. İncirliova için çok güzel hayalleri olan Yahya Orbay, 2 defa seçilememesine rağmen yılmadı ve 3. denemesinde belediye başkanı seçildi. Eşi belediye başkanı seçilince, ticari hayatlarına son verdikleri için, iki çocukları üniversitede okuyan Orbay Ailesi ekonomik sıkıntı yaşamaya başladı. Evin idaresi elinde olan Fadime Orbay, ev hanımlığını bırakıp, eşinin işini alarak 45 yaşından sonra iş kadınlığına soyundu. İşler yeniden yoluna girdi, ancak bu defa hem Orbay Ailesini hem de İncirliovalıları yıkan acı bir olay yaşandı. Belediye Başkanı Yahya Orbay, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle görev süresinin 32. ayında hem de Bayram günü hayatını kaybetti.
“AZMİN SEMBOLÜ OLDU”
İki kızı ile birlikte çaresiz kalan, hem İncirliova"nın hem de evinin reisini kaybeden Fadime Orbay, yaşadığı onca olumsuzluğa rağmen hayata küsmedi. İki kızı ve eşinin yarım kalan hayallerini tamamlamak için acısını kalbine gömüp, yeniden hayata sımsıkı sarıldı. Her şeyi eşinden öğrendiğini belirten Fadime Orbay, 29 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanlığına adaylığını açıkladı. Hemcinslerinden büyük destek gören Fadime Orbay, giriştiği bu işten de başarı ile çıktı. Kendisine güvenen herkese teşekkür eden Fadime Orbay"ın evi tebrik ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor. Evinde hanım, belediyede başkanlık yapacağını belirten Fadime Orbay, tüm misafirlerini bizzat kendisi ağırlıyor ve sevincine ortak olan herkese teşekkür ediyor.
70 yaşındaki kaynana Emine Orbay ise, gelinin başarılı olacağına inandığını belirterek “Rahmetli oğlum Yahya çok iyiydi, gelinim de ondan aşağıya kalmazdı. Herkesle iyi geçinmesini, işini iyi takip etmesini istiyorum” dedi.