Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadı'nda oynanan final maçında rakibi Karabük Ovak Gençlikspor'u 3-1 mağlup eden Hatay Dumlupınarspor şampiyon olarak TFF Bayanlar 2. Ligi'ne yükseldi. Şampiyon Hatay Dumlupınar'ın dışında Bursa Sağlıkgücü, İstanbul Çamlıca ve İzmit Belediyespor takımları da ilk dörde girerek ikinci lige yükselmeye hak kazandı.
Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde kapatan Hatay Dumlupınar bayan futbol takımı, 2. yarıda da rakibi Karabük Ovacık Belediyespor karşısında bir gol daha bularak maçtan 3-1'lik skorla galip ayrılarak, TFF Bayanlar Bölgesel Ligi Play-off maçlarını şampiyon olarak tamamladı ve 2. Lig'e yükselme başarısını gösterdi.
Şampiyon Hatay Dumlupınar'ın dışında Bursa Sağlıkgücü, İstanbul Çamlıca ve İzmit Belediyespor takımları da zorlu Play-off maçlarında başarı gösterip ilk dörde girerek 2. Lig'e yükselmeye hak kazandı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Adem Testici ve Mehmet Bademci ile birlikte kalabalık bir futbolseverin izlediği karşılaşmanın ardından ödül töreni yapıldı. Zorlu geçen Play-off maçlarını şampiyon olarak tamamlayan Hatay Dumlupınarsporlu bayan futbolcular şampiyonluk kupalarını ve madalyalarını Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Testici ve Mehmet Bademci'nin elinden aldı.
Hatay Dumlupınar Bayan Futbol takımının Teknik Direktörü Bülent Kuvvetli, şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadıklarını belirterek, "Çok zor aşamalardan geçtik, çok yol katettik, çalıştık, başardık ve kazandık. Play-off maclarının başında soyledigimiz gibi iddialıydık ve 2. Lig'e çıkmayı basardık. Bundan sonraki hedefimiz ikinci ligde de aynı başarıyı segileyip bir yıl içinde 1. Lig'e çıkmak" dedi.
Hatay Dumlupınar bayan futbol takımı kaptanı Alev Esmer ise büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederewk, "Takım arkadaşlarıma, teknik kadromuza ve yöneticilerimize çok teşekkürler ediyorum. Bu şampiyonluğu büyük mücadelemizin ardından hakettik" diye konuştu.
Bu arada, Kuşadası'nda üç gün süren maçlar sonunda dört takım 2. Lig'e yükseldi. Bugün oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:
"İzmit Belediye- Hakkari Gücü: 6-0, Çamlıca-Altınşehir: 4-1, Bursa Sağlıkgücü-Fomget Gençlik: 5-2" iha