Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Electronic Arts'ın bünyesinde yer alan Battlefield, son yıllarda Call of Duty serisinin gerisinde kalmıştı. EA'in atakları ile küllerinden yeniden doğan popüler FPS türündeki oyunun yakında mobil sürümünün çıkacağı açıklandı. Battlefield Mobile olarak isimlendirilmesi beklenen oyun direkt olarak Battle Royale türündeki oyunları hedef alacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi mobil platformlarda Battle Royale türündeki oyunlar son 2-3 yıldır popülerliğini korumaya devam ediyor. Yine EA'in bünyesinde yer alan Apex Legends'ın da yakında mobil platforma adım atması ve Battlefield Mobile'ın da gelmesi bu pazarı iyice kızdıracak gibi görünüyor.

Şu an resmi olarak iOS ve Android'de popüler olan Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile bulunuyor. Fortnite, Apple ve Google ile girmiş olduğu anlamsız savaştan dolayı mağazalardan atılmıştı. Fortnite'ın yokluğunda Battlefield Mobile ve Apex Legends Mobile'ın Electronic Arts'ın yüzünü güldüreceği söyleniyor.

EA cephesi şimdilik yeni mobil oyun hakkında detayları paylaşmadı. Ancak oyunun 2022 yılında ücretsiz olarak iOS ve Android'e geleceği açıklandı. Grafiksel açıdan rakiplerinin önünde olması beklenen Battlefield Mobile, Battle Royale türüne yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.



DICE'ın geliştireceği oyunun beta aşamasına gireceği ve belli başlı oyuncular tarafından da test edileceğini belirtelim. Sizce Battlefield'in mobil oyunu PUBG Mobile'ı geçebilir mi? Gelin yorumlarda tartışalım.