Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

EA'nın uzun süredir devam eden birinci şahıs nişancı serisinin bir sonraki oyunu Battlefield 2042 yapılan resmi bir duyuruyla ertelendi. Daha önceki duyurulara göre 22 Ekim'de çıkacak olan oyunun şimdi neredeyse bir ay sonra 19 Kasım'da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

EA, seri geliştirici DICE'ın CEO'su Oskar Gabrielson oyunculara kötü haberi verdi. Son iki yıldaki diğer birçok stüdyo gibi, DICE de gecikmeyi koronavirüs pandemisine bağladı.



Gabrielson, "Oyunun ölçeği ve kapsamı göz önüne alındığında, lansmana doğru ilerlerken ekiplerimizin stüdyolarımıza geri döneceğini ummuştuk." ifadelerini kullandı. "Devam eden koşullara ve koronavirüsün gidişatına bakarak bunun güvenli olmadığına karar verdik. Ekiplerin evden yaptığı tüm sıkı çalışma ile, oyuncularımız için Battlefield 2042 vizyonunu gerçekleştirmek için fazladan zaman ve emek harcayacağız." ifadelerini ekledi.

DICE, Battlefield 2042'nin yaklaşan açık betası ile ilgili ayrıntıları bu ayın sonlarında paylaşacağına söz verdi. Oyunun ertelenmesi, serinin hayranlarının 2018'deki Battlefield 5'in devamını oynamak için daha uzun süre beklemek zorunda kalacağı anlamına gelse de, oyun 2021'de çıkacak. En azından bu da iyi bir şey diyebiliriz. Zira Dying Light 2 ve Horizon gibi oyunları bekleyen kişiler bu yıl istediklerini elde edemeyecek.