Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Xiaomi, önümüzdeki günlerde karşımıza Redmi K40 modeli ile çıkacak. Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 888 yonga seti ve 8 GB RAM'den beslenecek olan bu telefon, fiyatı ile her bütçeye hitap edecek.

Hızlı şarj desteki 4.000 mAh kapasiteli batarya ile kutusundan çıkacak olan Redmi K40'ın bugün batarya performansını gösteren sızıntılar geldi. Sızdırılan batarya kullanım istatistiklerine göre Redmi K40, 10.5 saatlik kullanımdan sonra hala yüzde 64 seviyesinde kullanılabilir batarya sunuyor.

Xiaomi'nin yeni uygun fiyatlı canavarı muhtemelen 2 günü dolu dolu geçirecek gibi gibi görünüyor. 



Telefonun kamera tarafında ise üçlü kurulumun yer alması bekleniyor. Ancak bu kameranın 108 Megapiksel mi yoksa 64 Megapiksel çözünürlüğünde mi olacağı henüz bilinmiyor.

İlk etapta Çin'de  2.999 yuan yani 3.455 TL fiyatı ile satışa sunulacak olan telefon, Türkiye pazarına da gelecek. Ancak muhtemelen bu telefon ülkemizde en iyi ihtimalle 4.699 TL'den giriş yapar.

Xiaomi Mi 11'e kafa tutacak olan K40'ın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ancak Xiaomi'nin bu yıl uygun fiyatlı amiral gemisi modelleri ile rakiplerine göz dağı vereceğini söyleyebiliriz.

Özellikle kullanacağı kamera kurulumu ve Snapdragon 888'i bu kadar ucuza mal etmeyi başarması, Xiaomi'nin elini bir hayli güçlendirecektir.