Yapılan pazaryeri borç yapılandırması ile 566 Bin TL tahsilat yapıldığı öğrenildi.
Haziran ayı itibariyle pazaryerlerinden Söke Belediyesi"nin toplam 1 milyon 677 bin TL alacaklı olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, pazarcı esnafına 4 eşit taksitli yeniden yapılandırma ile pazarcıların borçlarına kolaylık getirildiğini ifade etti. Yeniden yapılandırma uygulamasında 84 pazarcının borçlarını tamamen sıfırladığı belirtildi.
Esnafın içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve zorlukları bildiklerini ancak belediyelerin de tahakkuk eden borçları tahsil etmek zorunda olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, alacakların alınmayacağı yönünde çıkan dedikoduları yalanladı. Ne Belediye Başkanı olarak kendisinin ne encümenin ne de belediye meclisinin alacakları almama gibi bir yetkisi olmadığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Tahakkuka girmiş her borcu tahsil etmek bizim görevimiz. Tahsilat konusunda son üç yıldır biraz zayıf kaldık. Bu yüzden tahsilatların yapılması konusunda denetlemeye gelen müfettişler uyarılarda bulunuyor” dedi.
Başkan Özekmekçi, pazaryeri fiyatlarının ilk olarak 80 TL belirlendiğini daha sonra bu fiyatın Söke Belediye Meclisi tarafından 55 TL"ye çekildiğini hatırlattı. Başkan Özekmeki, belediyeye karşı yükümlülüğünü yerine getiren ve anlayışlı davranan pazarcı esnafına teşekkür ederken, başarılı bir uygulama gerçekleştiren belediye gelirler ve zabıta müdürlüğü personeline de teşekkür etmeyi unutmadı.