Kuşadası'nda 15 Nisan'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan Turizm Haftası etkinlikleri devam ediyor. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ndeki barmenlik yarışmasını kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Açılış konuşmalarıyla başlayan yarışmada, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor ve animasyon gösterileri ise nefes kesti.
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen barmenler yarışmasına Kuşadası'ndaki değişik oteller ve tatil köylerinde çalışan biri bayan 10 barmen katıldı. Kuşadası'nın birbirinden tanınmış barmenleri en iyi olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi.
Bar işletmecisi Hülya Çelebi, Özgül Zücaciye yetkilisi Selçuk Koçansu, Kısmet Otel Yiyecek- İçecek Müdürü Erdal Karan ve Club Akdeniz Hotel Genel Müdürü Levent Soner'in jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya Kuşadası'nda faaliyet gösteren birçok otelden barmen katıldı. Yarışmada Sürmeli Efes Otel adına katılan Aytaç Karaoğlu birinci olurken Charisma Otel'den Betül Çağla ikinci ve Aqua Fantasy Club Otel'den Ramazan Yatağan üçüncü oldu. En iyi barmen seçilen Aytaç Karaoğlu ödülünü Kuşadası Anadolu Otelcilik ve
Turizm Meslek Lisesi yiyecek ve içecek bölüm şefi H.Hüseyin Güneş'den alırken, ikincilik ödülünü TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, üçüncülük ödülünü de Özgül Zücaciye sahibi Osman Deniz verdi.
Yarışma sonunda hem sponsorlara da katkılarından dolayı plaket verildi.