Yiyecek-İçeçek bölümü son sınıf öğrencisi barmenler, en iyi barmen olabilmek için yarışırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı. Yarışmada, lise son sınıf öğrencisi Tuğba Varol birinci oldu.
Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli"nde gerçekleştirilen 9. Geleneksel En iyi Barmen Yarışması'nı kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Yarışma, Okul Müdürü Erol Balcı'nın açılış konuşmalarıyla başlarken, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin gösterileri ise nefes kesti. Bu yıl sekizincisi düzenlenen geleneksel barmenler yarışmasına Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi barmenler katıldı. Kuşadası"ndaki değişik oteller ve tatil köylerinde de çalışan barmen öğrenciler, en iyi olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmanın juri üyeliğini ise Hülya Çelebi, Ali Balcıoğlu, Ertan Hangül ve Ufuk Turan yaptı.
Büyük heyecan içerisinde geçen yarışmada “Ambroosia” isimli içeceği ile Tuğba Varol birinci olurken “Eros” isimli içkisiyle Ramazan Karataş ikinci ve “Wonderfull Traine” isimli kokteyli ile Faruk Özdemir üçüncü oldu. Yarışmanın ardında yapılan ödül töreninde birinci olan Tuğba Varol, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Erol Balcı tarafından çeyrek altın ve teşekkür plaketi ile ödüllendirildi. Okul Müdürü Erol Balcı dereceye giren diğer öğrencilere de madalya ve plaket verdi. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Erol Balcı çok güzel ve başarılı bir organizasyon olduğunu belirterek “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.