Düzenlenen törenlerde ve cenaze namazı sırasında efsane bando şefinin arkasından tüm Kuşadası ağladı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Belediye Bandosu"nu kuran ve 63 yıldır ayakta tutup, şefliğini yapan Halil Bereket, geçirdiği böbrek ve kalp yetmezliği hastalığına yenik düşerek, 87 yaşında hayatını kaybetmişti. Efsane bando şefi için ilk olarak Kuşadası Kaleiçi Camii"nde tören düzenlendi.
Aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye çalışanları, yakınları ve sevenlerinin de bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı cenaze namazının ardından Halil Bereket, eller üzerinde Kuşadası Belediyesi"nin önüne getirildi. Belediye binasının önünde tüm belediye çalışanları göz yaşları dökerken, bir konuşma Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Halil Bereket"in Kuşadası"nın simge isimlerinden biri olduğunu belirterek, ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Belediye önündeki törenin ardından efsane bando şefi, sevenleri, yakınları ve belediye çalışanlarının gözyaşları arasında Kuşadası Adalızade mezarlığında toprağa verildi.
Bu arada, hem Kaleiçi Camii"ndeki hem de belediye önündeki tören sırasında Halil Bereket"in kurup, 63 yıl boyunca şefliğini yaptığı bandodaki mesai arkadaşları da hazır bulundu ve ünlü şeflerinin arkasından sevdiği marşları çaldı.