Kuşadası Belediye Bandosu"nu kuran 63 yıldır ayakta tutup, şefliğini yapan Halil Bereket, 84 yaşında 5 çocuk ve 7 torun sahibiydi. Bandoyu büyük çabalarla ayakta tuttuklarını her fırsatta anlatan ve 63 yıl önceki heyecanı yaşadığını anlatan Halil Bereket, bayramlarda, törenlerde ve resmi geçitlerlerde sanki yeni oluşturulmuş bir bando gibi mutluluk duyduğunu vurgulardı. Böbrek ve kalp yetmezliği bulunan Halil Bereket, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
BANDO ONUN İÇİN BİR TUTKUYDU
Bahriye sınıfında askerlik yapan Kuşadalı Halil Bereket'in 1942 yılında Başbakan Refik Saydam'ın vefatının ardından hazırlanan cenaze töreni için oluşturulan Deniz Kuvvetleri bahriye bandosunda başlayan serüveni, Kuşadası'ndaki belediye bandosunun temel taşlarını oluşturdu. 3.5 yıl süren askerlik görevinin ardından Kuşadası'na dönen Halil Bereket, 1939 yılında Kuşadası'nda oluşturulmaya çalışılan ancak başarılamayan bando kurma görevini üstlenir. İlk olarak halkevinde bulunması gereken bando ekipmanlarının tamamının şiddetli bir fırtınayla denize sürüklendiğini öğrenir. Bando ekipmanlarının hepsini tek tek denizden çıkartan Halil Bereket, onları tamir eder ve kullanılır hale getirir. Ardından da "Ücretsiz olarak bando elemanı yetiştirilir" ilanlarıyla bir araya getirdiği büyük çoğunluğu esnaf ve devlet memuru olan 12 arkadaşı ile Kuşadası Belediye bandosunu 63 yıl önce resmen kurar.
Kuşadası Belediye Bandosu, 63 yıldır tüm bayramlar ve resmi törenlerin yanı sıra festivaller ve yarışmalar gibi etkinliklerin de vazgeçilmez unsuru olarak azim, fedakarlık ve büyük çabalarla ayakta duruyor.