Bakan Yıldız"ın makamında gerçekleşen ziyaret hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Ziyaret sırasında önümüzdeki günlerde Jeotermal Kanunu'nda yapılacak değişiklikteki isteklerimiz dile getirildi. Jeotermal kaynaklardan istifade eden işletmelerin cirosundan yüzde 1'i Özel İdare'ye aktarılmaktadır. Belediye sınırları içerisindeki işletmelerde alınan bu yüzde 1'lik payın yüzde 20'si Belediye'ye aktarılmaktadır. Biz yapılacak kanuni değişiklikle bu yüzde 1'lik payın hepsinin belediyeye verilmesini talep ettik. Bu payın tamamen belediye bütçesine aktarılması belediye bütçesine çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Görüşmede jeotermal yatırımların da gündeme geldiğini anımsatan Erdem, “Ayrıca;Jeotermal Elektrik Santralinde elektrik üretiminden sonra reenjeksiyon yapılacak suyun isteyen seracılara tahsis edilmesi konusunda kanunda değişiklik isteğimiz olmuştur.
Aydın'da seracılığın hızlı gelişmesi önündeki engellerin kaldırılması bu değişikliklere bağlıdır görüşümüzü ilettik” diye konuştu.