Aydınspor 1923"te dış transfer görüşmeleri devam ediyor. Kuşadasıspor"dan forvet Alperen , Didim Belediyespor"dan Oktay, Muğlaspor"dan Tunca ve Kırşehirspor"dan Cahit Paşa ile anlaşan siyah-beyazlıların Cahit Paşa transferi internet sitelerindeki taraftar sayfalarında büyük yankı uyandırdı. Geçtiğimiz yıllarda Kuzey İrlanda Premier Ligi takımlarından Portadown FC takımında oynayan Cahit"in transferi taraftarların üstünde heyecan neden oldu.
Bu yıl Aydınspor 1923"te oynayacak olan Cahit Paşa, 2008 yılında İstanbul Alibeyköyspor"da forma giyerken ara transfer döneminde Kuzey İrlanda Premier Lig takımlarından FC Portadown takımına transfer oldu. Kuzey İrlanda ekibinde başarılı maçlar çıkaran Cahit Paşa, Portadown"dan tekrar Türkiye"ye döndü. Türkiye"de son olarak Kırşehirspor"un formasını giyen Cahit Paşa, önümüzdeki sezon Aydınspor 1923 için ter dökecek. Taraftarların, transferini büyük bir sevinçle karşıladığı Cahit"in, Aydınspor 1923"te sergileyeceği performansı şimdiden merak ediliyor. Cahit Paşa geçen yıl 2. Lig"de Kırşehirspor"da oynadığı 31 resmi maçta 6 gole imza attı. Cahit Paşa"nın transferi hakkında konuşan Aydınspor 1923"ün Basın Sözcüsü Suat Deniz; “Cahit, takımda ağabeylik görevi yapacak. Kendisi maddi konularda hiç bir problem çıkarmadı. Transferde özellikle maddi konularda çok titiz davranarak takımın iç dengelerin bozulmamasına dikkat ediyoruz” dedi.
Dış transferin sürdüğünü belirten Deniz, “Bank Asya Lig"inden Gürcü bir futbolcu ile anlaşabiliriz. Genel Kaptan Fatih Dereli bu konuda çalışmalarını sürdürüyor bütçeye uygun olursa bu transfer gerçekleşecek” diye konuştu.
Ünlü spor yazarlarından Zeki Çol Zaman Gazetesi"nde yazdığı bir köşe yazısında Portadown"a transfer olan Cahit Paşa ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı;
“Cahit Paşa, bırakın gazete manşetlerini, tek sütun habere bile konu olmayan, ama geçtiğimiz ay Avrupa liglerinden birine transfer yapan ünsüz bir Türk futbolcusu.
1973 yılının 25 Ağustos'unda Kırcaali'de doğmuş. Sonra ailesiyle birlikte Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş. 20 yaşına geldiğinde Y.Bornovaspor'da profesyonelliğe geçmiş. Ardından Kuşadasıspor, S.Efesspor, Kartalspor, Konyaspor, Karşıyaka, Aksarayspor, Siirtspor, Yalovaspor, Kastamonuspor, Gölcükspor ve son olarak da Alibeyköy'de forma giymiş. Tam 14 sezon 3. ve 2. liglerde ülkenin dört bir yanını gezmiş. 385 resmi maça çıkmış, rakip filelere 51 gol göndermiş. Öykünün buraya kadar olan bölümü ortalama bir profesyonel oyuncunun yaşam özeti gibi. Yani popülerlikten uzak, üst düzey başarıyı içermeyen, muhtemelen fazla kazanç getirmeyen bir sadelikte. Cahit Paşa'nın öyküsünü ilginç kılan gelişme, yolun yarısına vardığı futbol yaşamının sonbaharına geldiği bir dönemde yaptığı transfer. Ocak ayında FC Portadown'a attığı imza. Ve Türkiye 2. Ligi'nden K.İrlanda Premier Ligi'ne gidişi. Deneyimli bir orta saha oyuncusu olan Cahit Paşa, halen liginde 5. sırada olan FC Portadown'da gittiğinden bu yana üç 90 dakikada forma giydi. Başarılı maçlar çıkardı, gazeteler hep ondan bahsetti. Bir anda teknik direktör Bonnie Mcfall'in gözdesi haline geldi. Onca yıllık profesyonellik yaşamında, Süper Lig'i, kendi ülkesinde hep uzaktan izleyen Cahit Paşa, K.İrlanda Ligi'nde bu özlemi dindirdi. Ne diyelim, helâl olsun. Cahit Paşa'nın bu yaştan sonra gösterdiği bu cesaret, verdiği bu karar, ortaya koyduğu bu çaba, lafa geldiğinde "Hedefim Avrupa" diyen, ama kısa sürede düzene uyan ve hayallerini terk eden genç oyuncularımıza ise hem ders hem de örnek olsun” iha