2009-2010 sezonunda Aydın ili bir çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Organizasyonlar süresince Aydın"a 60 binden fazla sporcu gelirken; düzenlenen organizasyonların altından başarıyla kalkan Aydın, spor camiasında adından söz ettirdi.
2009-2010 spor sezonunda Aydın"da ulusal ve uluslar arası düzeyde bir çok organizasyon yapıldı. Bu organizasyonlarda Aydınlılar, yeni spor dallarıyla da tanıştı. Yıl boyunca Aydın"da şu organizasyonlar düzenlendi: “Havalı Silahlar Olimpik Yetiştirme Merkezleri Kupası Türkiye Şampiyonası, Yıldızlar Voleybol Türkiye Şampiyonası, Yıldızlar Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, , Okullar Arası Serbest ve Grekoromen Türkiye Şampiyonası, Uluslar arası Yıldızlar Güreş Şampiyonası, , Hentbol Türkiye İl Karmaları Şampiyonası, Uluslar arası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Ümitler Judo Türkiye Şampiyonası, İşitme Engelli Bayanlar Futsal Türkiye Şampiyonası Grup Maçları, İşitme Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, Bayanlar Voleybol Yaş Grupları Grup Maçları, Hentbol Gençler Türkiye Şampiyonası, Genç Erkekler Hentbol Grup Maçları, Ulusal Plaj Voleybolu Maçları

GÜREŞ VE HENTBOL MİLLİ TAKIMLARI KAMPLARINI AYDIN"DA YAPTI
Aydın"da, Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımı, Hentbol Yıldızlar Milli Takımı kamplarını Aydın"da yaptı. Ayrıca, Türkiye"nin çeşitli yerlerinden gelen sporcuların yer aldığı Hentbol Gelişim Kampı da Aydın"da yapıldı. Aydın"da ilk kez , Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Spor Sempozyumu da düzenlendi.
Aydınlı spor severler, düzenlenen organizasyonlarda çeşitli spor dallarında çok sayıda müsabakayı izleme fırsatı buldu. Aydınlı esnaflar ise; gelen sporcular ve spor kafilelerinin piyasayı hareketlendirmesi nedeniyle bereketli bir dönem geçirdi. Aydın Ticaret Odası (AYTO) Konaklama, Turizm Yiyecek İçecek Sunum Grubu da gerçekleşen spor faaliyetlerinin esnafa katkısı nedeniyle İl Müdürü Bekir Çeker"i ziyaret ederek, teşekkür etti.

YAZ AYLARINDA DA DURMAK YOK
1 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü ücretsiz olarak yaz dönemi spor okulları açacak. 5-18 yaşları arasında, isteyen herkes bu spor okullarına katılabilecek. Spor Okulları bünyesinde; atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, bocce, jimnastik, futbol, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, satranç, taekwando kort tenisi, voleybol gibi çeşitli spor dalları olacak. Spor okullarına çok yoğun bir ilginin olduğu belirtildi. iha