Demokrat Parti Aydın İl Eski Başkanı Engin Polat, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Çiller ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı özür beklediklerini söyleyerek “Merhum Başbakan Adnan Menderes’in Memleketi Aydınımıza geldiği halde bu özrü duyamadık. Kendisini özür dilemeye ve eski Başbakanımız Sayın Tansu Çiller hakkında daha dikkatli konuşmaya davet ediyoruz” dedi.

Bilindiği gibi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK'in 14. Genel Kurulu'nda kendisine verilen bir nottan konuşma yaparken eski Başbakanlardan ve DYP Genel Başkanlarından Tansu Çiller hakkında yakalama kararı çıktığı yönünde açıklama yapmıştı.
“CHP gibi köklü bir partinin genel başkanının bu ülkeye demokrasiyi getiren kalkınmasını ve büyümesini sağlayan bir partin eski genel başkanını ve ülkemizin eski Başbakanı Tansu Çiller hakında konuşurken, çok dikkatli olma zorunluluğu vardır” diyen Demokrat Parti eski il başkanlarından Engin Polat, “Son bir yıldır ilginç bir şekilde izlediğim CHP siyasette alışık olunmayan bir üslup kullanarak yanlış ifadeler ve yanlış anlaşılmalara sürekli yol açmaktadır. Bu yanlış anlaşılmalar 2011 genel seçimlerinde halk tarafından değerlendirilmiş ve hayal kırıklığı oluşturacak sonuçlar almışlardır. Ben eski bir il başkanı ve demokrat olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan vasfına uygun davranış ve söylemlere davet ediyorum. Bu ülkede terörü sıfır noktasına getiren Sayın Çiller’in ülkeye vermiş olduğu katkılarını paylaşmak dururken kendisine verilen yanlış bir metni ‘Çiller’ diye algılaması siyaseten referandumda oy kullanmamasından sonraki büyük bir gaf değil hatadır. Bunu gaf diye algılamadığımızı tüm Demokrat Partililerin hiçbir platformda affetmeyeceğini, demokratların kalesi Aydın’daN haykırarak sesleniyoruz. Ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan ihtiyacını Sayın Kılıçdaroğlu dip seviyelere düşürmüştür. Umut ediyorum ki büyük kurultaylarında kendisine verilen metinleri önceden çalışarak düzgün bir şekilde kendisini ifade edecektir. Aydınlı Demokratlar olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.