Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi tarafından ADÜ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen “Aydın’da İş Yaşamı Başarıları” konulu etkinliklerin ilkinde Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı ve ASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, iş yaşamındaki tecrübelerini TÜMSİAD üyeleriyle paylaştı. Etkinliğe TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ve TÜMSİAD Aydın Şubesi’nin il genelinden gelen üyeleri katıldı.
TÜMSİAD olarak örgütlenmiş ve teşkilatlanmış bir yapıyla Türkiye’nin gelişimi ve kalkınmasına katkı sağlamak istediklerini açıklayan TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Petekkaya, “Türkiye, Çin’in ardından en hızlı büyüyen ülkeler sırasında ikincilikte yer alıyor. Bu başarıyı sadece sivil toplum örgütlerinin çalışmasıyla değil; devle, millet, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerimiz kol kola girdiği için elde ettik. 2023 hedefleri yakalayabilmek için devlet, millet, iş dünyası ve sivil toplum birlikteliğini sürdürmeliyiz. TÜMSİAD olarak Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülke ekonomisine ve Aydınlı işadamlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KOBİ’lerimizin büyüyüp güçlenmesine önem veriyoruz. Bu sağlayabilmek için tecrübe gerektiğinin bilincindeyiz. Hayatta en zor elde edilen şey tecrübedir. Biz de dernek olarak üyelerimize yaşanmış başarı öykülerindeki değerli tecrübeleri aktarmak istiyoruz. ‘Aydın’ da İş Yaşamı Başarıları’ adlı programımızı geleneksel hale getirerek Aydın’ın başarılı işadamlarını üyelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Aydın TÜMSİAD üyelerine hayatı, iş yaşamına atılımı ve mesleki anlamda yakaladığı başarı konularında bilgiler veren Aydın Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yalçın Pekgüzel, hayatta başarılı olmuş insanların çoğunun yokluktan geldiğini belirterek, “Hayatta başarılı olabilmek için çok çalışmak ve başarıyı çok istemek gerekiyor. Bende babamı kaybetmemin ardından tüm ailenin sorumluluğunu daha 23 yaşında omuzlarıma alarak bu noktalara geldim. Türk insanı olarak başarıyı yakalamak için bilgiyle ve beceriyle bir şeyler üreterek bunu dünyaya satmalıyız. Ancak bunu yapabilmek için de eğitim sistemimizdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları gidermeliyiz. Türkiye’de teorik eğitimden kurtulmalı ve Ar-Ge çalışmalarını en iyi şekilde yapabilmek için çok iyi İngilizce öğrenmeliyiz. Artık büyük ülkelerde rekabet ortamı kalmadı. Bu nedenle risk alıp kar payı yüksek olan ülkelerde yatırım yapmalıyız. Bunu yaparken de TÜMSİAD gibi dünya genelinde örgütlenmiş sivil toplum kuruluşlarının desteğini almak bize önemli bir katkı sağlayabilir. TÜMSİAD’ın vizyonunu inceledim. Vizyonunuzda ‘Yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, dünyadaki tüm ülkelerde Türkiye’yi marka haline getirecek iş adamları kuşağı oluşturmaktır’ ifadeleri yer alıyor. Bu ifadeleri çok beğendim ve aynen beni yansıtıyor. Bunun için bende TÜMSİAD’a üye olabilirim” şeklinde konuştu.